Search

Balanç de les Activitats de la PTP durant la Setmana de la Mobilitat 2011

oct. 05 2011

oct.

05

2011

20111005-smss2011

Benvolguts i benvolgudes, us fem arribar un llistat de les principals activitats desenvolupades per la PTP en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2011.

 

CURSES DE TRANSPORT. S’han organitzat directament sis curses de transports: dues urbanes a l’Hospitalet i Barcelona i quatre interurbanes a cadascun dels àmbits integrats de Catalunya (Regió Metropolitana de Barcelona, Camp de Tarragona, Lleida i Girona). Més de 136 participants han fet possible la demostració dels avantatges econòmics i ambientals de la mobilitat sostenible sobre 48 trajectes repartits pel territori català. Les curses han tingut repercussió mediàtica sobre diversos diaris, planes web d’Ajuntaments i cinc aparicions en televisió.

logo15-link Cursa de transports urbana de l’Hospitalet
logo15-link Cursa de transports urbana de Barcelona
logo15-link Cursa de transports interurbana de Llagostera-Girona
logo15-link Cursa de transports interurbana a l’Àrea de Lleida
logo15-link Cursa de transports interurbana al Camp de Tarragona
logo15-link Cursa de transports a la Regió Metropolitana de Barcelona

PARTICIPACIÓ AL MARKET PLACE DE MOBILITAT
. Al Market Place de Mobilitat, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, ESADE i la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, la PTP va sol·licitar finançament per a un projecte de classificació immobiliària segons l’oferta de transport públic. La idea és classificar les adreces dels immobles de forma clara i transparent, en funció de l’oferta real del transport públic, tenint en compte les necessitats de mobilitat diferents de cada municipi.

logo15-link Documentació general del Market Place de Mobilitat.
logo15-save Presentació de la PTP

EL PROPER 22 DE SETEMBRE DE 2012, VOLEM UN DIA SENSE TRANSPORTS PÚBLICS NI BICICLETES. Així vam titular el comunicat del Dia Sense Cotxes per reflexionar sobre el paper de la mobilitat sostenible i el retrocés que s’està patint en el discurs i inversions arran la crisi. La PTP vol que els màxims dirigents polítics del país s’impliquin amb el transport públic i la mobilitat no motoritzada tant o més que amb el vehicle privat eficient, que com sempre acaba acaparant tot el protagonisme pel fort lobby que el sustenta.

logo15-link Comunicat “Volem un dia sense transports públics ni bicicletes”


TALLERS A LES ESCOLES DE LLIÇÀ D’AMUNT. Per tal de conscienciar la canalla sobre la importància d’utilitzar als seus desplaçaments els mitjans més sostenibles, per ser els que tenen un menor impacte ambiental, la PTP va organitzar, un any més, tallers a les diferents escoles de Lliçà d’Amunt, en col·laboració amb els tècnics de l’àrea de Mobilitat de l’ajuntament. Així, els nens i nenes van participar a l’activitat “Tens el teu bus” i van poder jugar a jocs com el Mobimemory, l’Oca de la Mobilitat i la Ruleta de la Mobilitat.

logo15-link Jocs infantils de mobilitat de la PTP

RECOLZAMENT ALS USUARIS DEL BUS ALS POLÍGONS SANTIGA I CAN SALVATELLA. La PTP del Vallès Occidental ha donat ple suport als afectats per la retirada sense avís del bus urbà que comunica l’estació de Rodalies de Barberà amb els polígons industrials del municipi. El servei fou retirat de forma indiscriminada per part de l’Ajuntament de Barberà aprofitant l’aturada laboral del mes d’agost, i nou fou restablert el mes de setembre deixant 700 empreses i 15.000 treballadors sense accés al transport públic. Després de negociacions, s’ha aconseguit restablir només parcialment.

logo15-link Les lliçons del bus de Barberà
logo15-link A Barberà, usuaris i ajuntament es mouen
logo15-link Barberà desmantella el bus als polígons industrials

 

ALTRES ACTIVITATS. Pel seu interès creiem convenient fer esment a la presentació del 1r estudi que compara mobilitat, ocupació i energia, així com la presentació de diversos autobusos híbrids. Els progressos tecnològics en matèria d’electrificació i hibridació també afecten el sector de l’autobús, fent possible mantenir l’actual gap ambiental entre transport públic i cotxes cap a un futur amb cotxes més eficients.

logo15-link La generación de empleo en el transporte colectivo en el marco de una movilidad sostenible
logo15-link Ja circulen pel Baix Llobregat els primers autobusos híbrids menys contaminants i més sostenibles

També et pot interessar...