Search

La PTP i el col·lectiu Perquè no ens fotin el tren alertem de possibles retards en el desdoblament del tram Centelles-Vic de l’R3. El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana va signar un contracte el maig de 2022 amb SAITEC, S.A. per a l’Estudi Informatiu (EI) d’aquesta obra, amb un termini de 24 mesos que finalitza el proper mes de maig.

Tot i això, creiem que aquest termini no es podrà complir, ja que no hi ha prou temps per completar les fases necessàries, com la informació pública obligatòria. Això és especialment preocupant després que el llavors Secretari General d’Infraestructures del Ministeri, Xavier Flores, anunciés que l’EI es sotmetria a informació pública abans de finalitzar el 2023 o, com a màxim, al febrer de 2024.

Les entitats instem a les autoritats responsables a actuar per evitar més retards i demanem que l’aprovació provisional de l’EI es faci immediatament pública. Continuarem vigilant els compromisos presos per millorar l’R3 i confiem que l’Oficina Tècnica de l’R3 pugui ajudar a desencallar la situació.