Search

Ja podeu consultar al nostre canal de YouTube la ponència d’en Ricard Riol a les III Jornades de Mobilitat de les Comarques Gironines, una cita dedicada a debatre i donar suport als nous ferrocarrils arreu del territori que aquest any ha portat per títol ‘Catalunya un país de trens’.

La ponència va contextualitzar històricament i territorialment la necessitat d’ampliar la xarxa ferroviària a Catalunya, recordant les línies que s’han clausurat des de la Guerra Civil, però sobretot ressaltant que les línies salvades del tancament han pogut subsistir gràcies a la pressió ciutadana i a la inversió en la millora del servei al llarg dels anys. Així mateix, es va denunciar la reiterada aposta per part de les diverses administracions en la construcció de més quilòmetres de vies ràpides dedicades exclusivament al vehicle privat en lloc de dedicar aquest esforç inversor al transport públic.

Seguidament, també es va fer referència al paper estructurant del ferrocarril a la xarxa bàsica a la mobilitat, així com els avantatges del ferrocarril a escala energètica, ambiental, accidentalitat, cost econòmic, temps de viatge entre centres de mobilitat i capacitat de passatge, i també es van introduir els conceptes bàsics lligats a un sistema com el tren-tram, distingint-lo d’altres modes ferroviaris com el tren de rodalies o el tramvia convencional.

Finalment, es va fer un repàs a les diverses propostes de tren-tram que defensem des de la PTP, fent especial referència al Tramcamp.

Podeu trobar l’enllaç al vídeo aquí

Et deixem també per aquí la presentació, així com també la presentació de’n Pere Macias i el vídeo de la seva presentació.