Search

Bus Exprés a la Vall del Tenes: una realitat!

abr. 30 2007

abr.

30

2007

titol-vt

20100122-vt2

 

logo30-save Estudi inicial: “Bus Exprés a la Vall del Tenes” (PDF, 6,38 MB)”

logo30-save Exposició itinerant (PDF, 1,63 MB)

logo30-save Recull documental (PDF, 12,9 MB)
[Mancomunitat de Municipis de la Vall del Tenes]

logo30-link Galeria fotogràfica: Signatura “Compromís pel Bus Exprés”

logo30-link Galeria fotogràfica: Inauguració Línia 777 “Bus Exprés VT”

 

termo-vt-petit

L’estudi de la línia de BUS EXPRÉS de la Vall del Tenes, neix a rel de la reunió que van mantenir, a mitjans del 2006, un grup de persones amb inquietuds per la millora de la mobilitat d’aquesta Vall i regidors de les quatre poblacions que componen la Mancomunitat de la Vall del Tenes. Això va donar pas a que es veiés la necessitat de millorar, en un principi, la connexió dels municipis que composen la Vall entre si i amb Barcelona. Per aquest motiu, es va demanar al Delegat de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic del Vallès Oriental, present a la reunió, si la PTP podia assessorar o presentar una proposta de millora dels serveis existents i que pogués resoldre les greus mancances de transport públic que pateix aquest corredor.

Duran aquest temps des de la PTP, i amb la col·laboració dels ajuntaments que han aportat les dades relatives als seus municipis, s’ha portat a terme l’estudi “PROPOSTA DE LÍNIA D’AUTOBUSOS EXPRÉS A LA VALL DEL TENES”.

 

CRONOLOGIA

En el transcurs de l’elaboració de l’estudi, s’han tingut converses i intercanvis amb tècnics de diferents organismes vinculats al transport de passatgers, per tal de valorar la coherència i viabilitat de la proposta de servei que es presentava.

  • El 17 de setembre de 2007, en un acte públic, es signava per part dels Alcaldes de les cinc poblacions i el President de la PTP, el document “Compromís del corredor de Bus Exprés de la Vall del Tenes”, que donà el tret de sortida a les administracions locals, de cara a seguir els tràmits administratius precisos per aconseguir la materialització del projecte.
20080917-vt
  • Amb data 22 d’octubre de 2007 l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, va presentar al·legació al PDM per tal que es reculli integrament l’estudi dins el Pla.
  • El 30 de novembre de 2007 es va posar a informació pública el PTVC, on inclou l’ampliació dels serveis que donen cobertura a les cinc poblacions d’aquest eix.
  • Vista la bona predisposició que despertava la proposta entre els tècnics consultats, es va fer un pas més i el 13 de juliol de 2008 va ser presentada la proposta, per part de la PTP, al senyor Manel Nadal, Secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, qui va manifestar una grata acollida de l’estudi, manifestant que era encoratjador rebre propostes factibles pel PTVC, a la vegada que ens demanava quina és la implicació i predisposició per part del territori a on es donarà el servei.
  • 2009: redacció d’un projecte d’implantació de bus exprés al corredor de la Vall del Tenes per part de la Direcció General de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya.
  • El 22 de gener de 2010 es realitza un viatge per la futura línia per part del director general de transport Terrestre, Manel Villalante, i dels alcaldes de Bigues i Riells, Santa Eulàlia, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Paret.

20100122-vt1

  • El 5 de juliol de 2010 es posa en marxa la primera fase del Bus Exprés com a línia 777, un reforç de 10 expedicions per sentit amb les característiques semidirectes que fan la línia un projecte diferenciat i pensat per competir amb el vehicle privat.
20100706-bevt

També et pot interessar...