Search

Demanem una nova expedició del bus Vic – Tona – La Garriga – UAB per satisfer la demanda d’usuaris

jul. 25 2023

jul.

25

2023

[vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Des de la PTP considerem necessari avaluar la possibilitat d’afegir una quarta expedició de la línia 410.

Una expedició entre les 18.15 i les 18.30 h s’adequaria millor a les necessitats reals de mobilitat dels usuaris, ja que s’ajusta als seus horaris de sortida de classe.

Per seguir millorant en les connexions, calen de nous punts de parada a l’estació d’FGC i  a l’entorn del restaurant 4 Carreteres de Tona.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F20230725-4a-expedicio-bus-UAB.pdf”][vc_btn title=”Descarrega aquí el document de sol·licitud presentat” color=”vista-blue” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F20230724-Sollicitud-millores-bus-Vic-UAB.pdf”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][vc_empty_space][vc_column_text]Des de la delegació d’Osona de la PTP hem presentat una sol·licitud per a una nova expedició de bus a la UAB per satisfer les necessitats dels usuaris. Considerem que seria necessari avaluar, de cara al proper inici de curs, la possibilitat d’afegir una quarta expedició de la línia 410 d’autobús, que torni de la UAB aproximadament a les 18.30 h.

Actualment, entre les expedicions de les 14.40 i les 19.40 h hi ha una franja horària de 5 hores, i durant aquesta franja, el nombre de classes que finalitzen és molt elevat. Les dades d’ocupació de les aules per franges horàries ens mostren que hi ha una alta demanda fins a les 18 h, i molts usuaris han d’esperar llargues estones fins a l’expedició de les 19.40 h.

Hem comparat les altres 7 línies de bus de la UAB que tenen menys expedicions i hem observat que algunes tenen una expedició amb una hora de sortida entre les 18:15 i les 19.25 h, i 4 d’aquestes línies tenen una expedició entre les 18.15 i les 18.30 h. Aquest horari s’adequaria millor a les necessitats reals de mobilitat dels usuaris, ja que s’ajusta als seus horaris de sortida de classe.

D’altra banda, hem analitzat també les dades d’utilització de la línia, que mostren com pràcticament tots els dies el nombre d’usuaris en sentit UAB és superior al nombre de usuaris de tornada. Només alguns divendres el número d’usuaris de les expedicions de tornada és superior al de les expedicions d’anada, i això s’explica pel major nombre de persones que tornen al migdia i no a la tarda aquest dia de la setmana i pels usuaris que resideixen a la UAB durant la setmana i tornen el divendres. És necessària, doncs, una millora a l’oferta de tornada de la UAB cap a la Garriga, Tona i Vic per tal de satisfer els usuaris que utilitzen la línia d’anada però han de fer ús d’altres modes de transport per tornar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Calen també actuacions en els punts de parada” title_align=”left” title_size=”h4″ title_color=”accent”][vc_column_text]Respecte a la ubicació de la parada a la UAB, actualment només tenim una única parada al campus, a l’Eix Central Sud. Tot i que és funcional per als desplaçaments amb origen/destinació final a la UAB, creiem que una parada propera a l’estació d’FGC milloraria la connexió entre Osona i el Vallès Occidental, més enllà de la pròpia UAB.

Cal també que es consideri realitzar la parada de tornada a l’entorn del restaurant 4 Carreteres, a la banda est de la C-17, en lloc de a la banda oest on es fa ara, per agilitzar el recorregut dins de Tona i beneficiar els usuaris amb destinació a parades posteriors com la Canal de Tona o Vic.

Amb aquesta proposta, esperem millorar l’oferta de transport públic per als usuaris de la UAB i fomentar un ús més sostenible del transport entre diferents comarques. Estem a l’espera de la resposta de les autoritats de transport per a l’avaluació de la nostra sol·licitud.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...