Search

Cal reconèixer l’error d’explotació del carril bus-VAO de la C58 i acceptar la bidireccionalitat per afavorir l’autobús

març 10 2014

març

10

2014

20140307-sct-01 20140307-sct-02
Propostes 1 i 2 del Servei Català de Trànsit


■ Mantenir l’status quo de la C-58 és continuar amb un vial infrautilitzat, i retirar-ne les restriccions seria totalment contradictori amb la filosofia de mobilitat sostenible

■ Els arguments de seguretat exposats pel Departament de Territori i Sostenibilitat farien desmuntar mitja xarxa viària catalana

■ La PTP reclama assumir la bidireccionalitat plantejada per Interior perquè es poden aplicar bones mesures de seguretat amb la secció actual, tal com es fa amb carreteres de 80 km/h

 

La PTP reitera el seu suport a la bidireccionalitat del carril bus-VAO de la C-58. D’acord amb el comunicat del proppassat divendres 7 de març, la PTP insisteix en la bondat de la mesura i afegeix el següent argumentari de seguretat:

  1. Caldria considerar el carril bus-VAO com una carretera segura tipus 80 km/h orientada a la mobilitat sostenible en comptes d’una ampliació d’autopista infrautilitzada apta per als 120 km/h.
  2. La secció viària del pont del carril bus-VAO de la C-58 es dona a nombrosos punts de la xarxa viària catalana. Les condicions de seguretat s’han d’assegurar amb els 80 km/h, l’aprofitament dels marges o mitjana i l’ús de la informació dinàmica en cas d’incidència.
  3. Sempre es pot plantejar, per reduir el trànsit en cas que fos necessari, tornar a la consideració de VAO de tres ocupants o més o restringint l’ús a determinats tipus de vehicle.
  4. L’autobús circula per vials molt menys adequats que el futurible bus-VAO de la C-58 i la seva conducció és duta a terme per professionals.

Exigim un acord entre els Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Interior i respectar la premissa que no podem continuar amb l’status quo actual, ni obrir el carril bus-VAO a tothom, i que cal protegir l’autobús en els dos sentits de la marxa i millorant les seves entrades i sortides.

També et pot interessar...