Search

Carta del dia: “Quan les coses es volen fer bé”

març 03 2012

març

03

2012

20110923-diari_segreCarta del dia del Diari Segre. Dimarts, 02-03-2012.

SR. DIRECTOR:
Per primer cop, el salari mínim interprofessional (SMI) s’aplicarà com a criteri per als descomptes en el transport públic.Tanmateix, els aturats amb ingressos inferiors a aquest salari gaudiran de descomptes al voltant del 77%a l’àrea de Lleida. En moments de sacrifici i de dificultat com l’actual, s’agraeixen accions de govern inèdites i solidàries com aquestes, i és just aplaudir-les.

 

Les darreres decisions anunciades pel conseller de Territori, Lluís Recoder, referents a la mobilitat, com ara els descomptes segons l’SMI, la compra de nous trens per al corredor Lleida-la Pobla i mà ferma en les exigències a Renfe perquè millori els serveis ferroviaris i perquè posi en marxa la xarxa de rodalies ferroviàries a l’àrea de Lleida, fan pensar que la mobilitat hi és present i pren força en l’agenda política del govern.

Caldrà estar atents (ATM), però, a la demanda de serveis, a tot ull in crescendo, no sigui que el transport públic es mori d’èxit. Alguns corredors de bus interurbà, com el de Balaguer-Lleida, comencen a notar una plena ocupació, ningú s’ha de quedar des-penjat.

I és que quan el transport públic està ben dimensionat, no hi ha qui el superi.

Tanmateix, la Paeria de Lleida, tan aviat s’acabi la vista pública del pla de mobilitat urbana, l’haurà de posar en marxa, ara sí, comptant amb tothom. Accions individuals, amb tota la bona intenció, poden comprometre objectius més conflictius i de menys rendibilitat política.

 

ENRIC MARTÍ I SUAU
Delegat de la PTP de Lleida

També et pot interessar...