Search

A proposta de PTP es constitueix la comissió d’usuaris i promotors del servei de tren Lleida – La Pobla de Segur – Esterri d’Àneu

nov. 23 2020

nov.

23

2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]El 16 de novembre es va reunir per primer cop la comissió d’usuaris  i promotors del servei de tren Lleida – La Pobla de Segur – Esterri d’Àneu. En ella hi participa un elevat nombre d’entitats dels dos Pallars. La constitució d’aquesta comissió va ser instada per PTP per analitzar el funcionament de la línia, que s’ha vist afectada per una inacceptable suspensió de servei durant nou mesos, del gener al setembre de 2019, https://nou.transportpublic.org/9mesos-pobla/ , i per estudiar propostes de millora del servei. Felicitem la Generalitat de Catalunya i FGC per la iniciativa.

 

En el decurs de la reunió, els representants de PTP han presentat les seves propostes de millora dels horaris de servei  https://nou.transportpublic.org/conferencia-futur-tren-de-la-pobla/ i ha reivindicat que FGC es faci amb un tercer tren per evitar interrupcions de servei tan llargues. FGC ha explicat que el tercer tren, que servirà de substitució dels dos de la línia en cas de manteniment o incidències, arribarà l’agost de 2021. PTP ha explicat també quins són els canals de participació dels usuaris a través de xarxes socials a Facebook i Telegram amb bon èxit de participació, a més dels resultats de  l’enquesta entre els usuaris que PTP va dur a terme el 2019.

 

La representació de PTP també ha protestat perquè es posés en servei abans el tren turístic dels Llacs (juliol 2020) que el servei regular (finals de setembre). Així mateix,  PTP ha presentat una proposta formativa per estudiants d’ESO i de batxillerat, a través de dos mòduls diferenciats que podrien estendre’s al conjunt de la població.  Després de la gran inversió duta a terme a la línia, que arribarà als 80 milions d’EUR a finals del 2021, es veu com a molt necessari donar a conèixer els pallaresos i pallareses i els visitants del Pallars , la utilitat de la línia, per les seves bones prestacions –que sens dubte s’han de millorar, especialmente en l’apartat d’horaris– que permet connectar amb eficàcia el Pallars amb Lleida, Barcelona i el conjunt de ciutats servides per l’alta velocitat.

Tots els comunicats de PTP sobre la línia de la Pobla es troben aquí https://nou.transportpublic.org/?s=La+Pobla+

 

Contacte PTP línia de la Pobla.

Marc Mateo

[email protected]

Telef 655 26 86 60

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F11%2F20201123-pobla.pdf|||”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...