Search

Compartim per fer memòria històrica. Carta on Xavier Trias criticava Jordi Hereu per no fer el tramvia de la Diagonal (octubre 2008).

gen. 31 2014

gen.

31

2014

20140131-infografia-trias

 

Xavier Trias vol imposar una reforma de la Diagonal dissenyada exclusivament per una associació de comerciants, amb un projecte inadmissible des del punt de vista tècnic: fan gastar més de 10 milions d’Euros per quilòmetre per mantenir un transport públic lent i col·lapsat i complicar el trànsit encara més. El boicot de Trias a la connexió del Trambaix i Trambesòs resopn a interessos polítics i perjudica la mobilitat metropolitana de set municipis que es veuen obligats al doble transbordament en moltes de les seves connexions en transport públic. Trias també ens obliga a renunciar a un transport públic 100% elèctric, que multiplica per 4 la capacitat d’un autobús i té un 20-30% menys consum energètic que un bus elèctric, que es podria construir a Catalunya en comptes d’importar-se; i que té un cost d’implantació equivalent al d’una sola parada de metro.

CARTA DE XAVIER TRIAS APAREGUDA AL BUTLLETÍ “BARCELONA INFORMACIÓ” EL MES D’OCTUBRE DE 2008

logo15-save Descarregar original

Tramvia per la Diagonal, benvinguts!

 

L’any 2000, ara ja fa 8 anys, el Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, aleshores liderat per Joaquim Molins, va proposar unir les dues línies del tramvia entre les places de Francesc Macià i les Glòries per l’avinguda Diagonal. Va ser un projecte presentat amb molt detall, treballat amb els veïns que van arribar a participar en una enquesta d’opinió, que incloïa la reforma integral de l’avinguda, que ampliava les voreres i hi adaptava un carril-bici segregat i específic per a les bicicletes. El Govern municipal del PSC el va rebutjar de ple adduint causes tècniques insalvables i va acusar CiU d’insolvència i de “partidisme”. L’Ajuntament va arribar a argumentar que en una ciutat moderna com Barcelona no hi tenia cabuda el tramvia pel centre de la ciutat.

Convergència i Unió hem mantingut la proposta tots aquests anys en el nostre programa electoral perquè estem convençuts que és una bona oportunitat per a Barcelona i la seva gent. Fa només tres anys, ja amb les línies del tramvia operant, ho vam tornar a proposar i l’aleshores regidor de Mobilitat, Jordi Hereu, va argumentar el rebuig del Govern amb dificultats amb el trànsit. Fa només uns mesos, el mateix alcalde, en declaracions periodístiques, explicava que es decantava més per a la unió dels dos tramvies pel litoral.

Ara, en tornar de les vacances, Hereu es presenta a l’obertura del curs polític explicant que la seva gran aposta de futur per a la ciutat és la unió dels tramvies per la Diagonal per convertirla en un passeig. Benvingut! Llàstima que ho presenti de forma improvisada, sense saber ni com, ni quan ho pensa fer. Un projecte d’aquesta envergadura i d’aquest impacte exigeix consens polític i participació ciutadana. És la nostra proposta, és el que convé a Barcelona. Hi serem!

Xavier Trias i Vidal de Llobatera
CiU

logo15-facebook Compartir via Facebook

També et pot interessar...