Search

Creuament de cartes amb l’Alcalde Ros sobre l’aparcament i espai públic a Lleida

ag. 22 2012

ag.

22

2012

20120822-vialia_lleidaEl pàrquing de Viàlia i el senyor Ros
ENRIC MARTÍ SUAU. VOCAL DE L’ASSOCIACIÓ PER A LA PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC
SEGRE. Dimecres, 20 d’agost del 2012

Sr. Director: Llegeixo amb estupefacció la tribuna de SEGRE del 12 d’agost, en què el paer en cap enalteix llargament l’aparcament soterrat de l’estació de ferrocarril. Dilluns passat hi vaig fer un tomb amb la bicicleta i, certament, l’aparcament està força bé.

Les entrades i sortides donen prou opcions per entrar i sortir del pàrquing sense complicar la plaça rotonda Ramon Berenguer IV. Una altra cosa és com s’ha resolt la plaça en superfície. L’alcalde en fa una sobrada lloança, segons la meua opinió, fora de lloc i mida. Afirma que la ciutat ha guanyat un nou espai públic de gran qualitat urbanística.

 

 

 

Estic convençut que el senyor Ros encara no l’ha vist, o no parlem de la mateixa plaça, perquè la que hi ha damunt del pàrquing i davant del vestíbul de l’AVE, avui dia és una gravera a dues tintes, repoblada d’arbres metàl·lics tenyits i envoltada d’una tanca de malla inoxidable que prohibeix el pas de qualsevol ciutadà que vulgui gaudir-ne.

Un espai, doncs, tancat als vianants, més propi de temps de guerra. Cal afegir que l’aparcament soterrat tampoc té places per aparcar-hi bicicletes, cosa que vàrem proposar a l’ajuntament (PMU) molt abans que comencessin les obres. Les places per a bici actuals en superfície ja es queden curtes i disposar de places protegides també facilita i potencia l’ús d’aquest transport sostenible.

Finalment, demanaria a l’alcaldia que aquest increment de places d’aparcament anés en detriment de places de zona blava a la rambla de Ferran (banda del riu), alliberant així espai que podríem dedicar al carril BUS, el qual, tot sigui dit, també porta passatgers al tren i cal que sigui puntual. Gràcies.

 

Sobre el pàrquing de Viàlia
ÀNGEL ROS, ALCALDE DE LLEIDA
SEGRE. Dimecres, 22 d’agost del 2012

Sr. Martí:
En primer lloc, voldria agrairli les seves aportacions amb el benentès que són idees per millorar la mobilitat de la ciutat. Pel que fa a la urbanització del pàrquing de Viàlia, que és objecte de la seva crítica, crec que en qüestions de disseny tot pot ser objecte d’opinió i respecto el seu punt de vista sobre aquest espai, però cal que tingui en compte que, a més, en aquest cas, es tracta d’una plaça provisional. Aquesta és l’aparença exterior del pàrquing de Viàlia mentre Renfe-Adif no construeixi l’edifici comercial que està previst que s’ubiqui sobre aquest aparcament.

Crec que cal valorar molt positivament la posada en marxa d’aquest nou pàrquing a Lleida, situat en una zona de molt pas de vehicles i alta demanda d’aparcament. Aquesta instal·lació ha permès guanyar 550 places de pàrquing de qualitat, cobertes i en un punt estratègic de sortida i entrada de la ciutat. Amb aquest pàrquing donem, alhora, una dimensió de servei afegida a l’estació Lleida-Pirineus, fet que facilita enormement la mobilitat, el trasllat de viatgers i possibles connexions amb cotxe a altres punts del territori.

Encara és aviat per valorar si, tal com vostè demana, mercès a l’entrada en funcionament d’aquest pàrquing es pot alliberar zona blava de l’avinguda del Segre. Poden ser variables diferents. La zona blava té l’objectiu d’afavorir la rotació de llocs d’aparcament, per això té aquesta tipologia l’aparcament de l’avinguda del Segre, una zona d’accés al centre de la ciutat.

De tota manera, tenim previst analitzar com funciona aquests primers mesos el nou pàrquing de Viàlia per valorar una possible reordenació de l’aparcament de tota la zona propera i d’influència i, en tot cas, prenem nota del seu suggeriment. Així mateix, li recordo que, en el marc del pla de barris

de Noguerola-Portal de Magdalena, està previst fer una nova plaça davant de l’Auditori –pendent de dotació pressupostària per a plans de barris per part de la Generalitat– i el pàrquing que ara s’ha posat en marxa també contribuirà a donar més opcions d’aparcament a les persones que es desplacin a l’àrea de la rambla de Ferran i els carrers propers, juntament amb l’Eix Comercial.

Li agraeixo la seva carta i suggeriments.

ÀNGEL ROS. ALCALDE DE LLEIDA

També et pot interessar...