Search

Cursa de Transports al Camp de Tarragona

nov. 03 2004

nov.

03

2004

Juntament amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, l’Ajuntament de Reus i en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible es va dur a terme una una comparativa de l’eficiència de diferents mitjans de transport. Els objectius de la cursa van ser compartits amb els objectius de la cursa de transports realitzada a Barcelona el passat dia 3 de novembre:

  • La cursa de modes de transport pretén comparar els costos interns i externs que diferents modes de transport utilitzats al Camp de Tarragona tenen quan realitzen un mateix trajecte.
  • En relació als resultats del cost i l’anàlisi comparada entre modes permetrà donar a conèixer als ciutadans, tot el què comporta per a la nostra societat l’elecció d’un mode o altre.
  • Tenint en compte la relació de les variables cost i temps, la cursa també pretén demostrar que un menor cost no sempre implica una penalització del temps del trajecte.
  • La voluntat final, doncs, és divulgar al llarg de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2004, els principis bàsics d’una mobilitat més  sostenible, més integradora i segura a través de la participació i la pròpia experimentació dels ciutatans.

Entre dilluns i divendres, es van fer els següents itineraris:

Dilluns 8 “Com puc anar a l’insti?”
Sortida a les 8:30 h de la plaça del Mercadal i arribada a l’Institut Gaudí. Aquest itinerari es va fer: a peu, en bicicleta, en cotxe i en autobús.
Dimarts 9 “Avui he de fer algunes gestions”
Sortida a les 8:45 h de la plaça del Mercadal i arribada a la plaça de la Font de Tarragona. Aquest itinerari es va fer: en cotxe, en autobús, en taxi i en tren.
Dimecres 10 “Visc a Vila-seca i estudio a la facultat d’Empresarials de Reus”
Sortida a les 8:45 h de l’estació de RENFE de Reus i arribada a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Aquest itinerari es va fer: a peu, en bici, en cotxe i en autobús.
Dijous 11 “Necessito anar a l’hospital de Sant Joan”
Sortida a les 8:30 h de l’estació d’autobusos i arribada a l’Hospital Sant Joan de Reus. Aquest itinerari es va fer a peu, en bici, en cotxe i en autobús.
Divendres 12 “Anem a dinar a Cambrils”
Sortida a les 14:00 h del Palau de Fires i Congressos de Reus i arribada a l’Ajuntament de Cambrils. Aquest itinerari es va fer: en bicicleta, en cotxe , en taxi, en autobús i en tren.

Núria Pérez Sans

També et pot interessar...