En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat se celebrarà aquest dimecres 18 de setembre de 2019 la 9a edició de la Cursa de Transports de l’Àrea Metropolitana de Lleida, organitzada per l’’ATM de l’Àrea de Lleida, en col·laboració amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i els ajuntaments del municipis que s’adhereixen a la cursa.

 


18 DE SETEMBRE DE 2019 – CURSA URBANA I INTERURBANA DE L’ÀREA DE LLEIDA

Horari: De 17 a 18h.

Lloc de sortida: Plaça de l’Escorxador.

Lloc d’arribada: Plaça de l’Escorxador.

Mitjà de transport: cotxe, autobús, a peu, bicicleta, bicicleta elèctrica, patinet, patinet elèctrica, patins en línia, monocicle, segway, etc. També pots combinar-los.

Descripció: La cursa s’ha de fer en una hora i pots utilitzar qualsevol mitjà de transport, fins i tot, pots combinar-los com vulguis, per exemple: pots fer tot el recorregut amb cotxe o pots combinar diferents mitjans de transport: fer 2 trams a peu, 2 trams en bus i l’altre en patinet, etc.

No és obligatori passar per tots els punts, però si que s’ha de fer en el següent ordre: Plaça de l’Escorxador > Campus de Cappont > Plaça Sant Joan > Estació de tren > Escola Oficial d’Idiomes > Hospital Arnau de Vilanova > Plaça de l’Escorxador.

En funció de com aneu de temps, heu de pensar si podeu arribar al següent punt de control o torneu cap a la plaça de l’Escorxador. Arribar amb més de 5 minuts de retard comporta una penalització en forma de punts negatius.

L’itinerari a cobrir és el següent (feu click a la imatge per a ampliar):

Informació detallada: Enguany es durà a terme una gimcana pels carrers de Lleida. Cada participant usarà un o més mitjans de transport diferents per tal de cobrir el mateix recorregut de diferents maneres i observar les variacions en temps i emissions que això comporta, a més d’acumular punts al llarg del recorreguts. A més, els ajuntaments participants que s’adhereixin faran l’habitual ruta comparativa interurbana des del seu municipi fins la plaça de l’Escorxador a Lleida, on es trobaran amb les persones participants de la gimcana urbana de Lleida. Un cop rebuda la inscripció, ens posarem en contacte per indicar l’hora exacta de trobada i informació més concreta. A més, a l’arribada tothom rebrà una T10 d’obsequi i un petit berenar.

Recorregut urbà per Lleida: Començant i acabant a la plaça de l’Escorxador, en una hora de termini, s’ha d’intentar passar pel màxim número de punts possible sense descuidar altres aspectes que també atorguen punts: mobilitat segura, mobilitat sostenible, mobilitat saludable i intermodalitat (veure taula de punts més endavant). En funció de com aneu de temps, heu de mirar d’ajustar si aneu a buscar un altre punt de control més o torneu ja cap a la plaça de l’Escorxador. Els punts de pas s’han de visitar en ordre, així que cal planificar bé i saber tornar a temps per ser puntuals en l’arribada. Arribar amb més de 5 minuts de retard comporta una penalització en forma de punts negatius!

L’origen i final de l’activitat és a la plaça de l’Escorxador. A cada punt de pas trobareu una persona de la organització amb armilla reflectant i la imatge de la Cursa, fàcil de localitzar. Els punts de pas són els següents:

 1. Campus de Cappont: porta de la facultat de Dret i Economia (Carrer de Jaume II, 73)
 2. Plaça de Sant Joan: porta de l’església de Sant Joan.
 3. Estació de tren: porta d’accés principal de l’estació Lleida Pirineus. (plaça Berenguer IV)
 4. Escola oficial d’Idiomes: porta de l’escola. (Carrer del Corregidor Escofet, 53)
 5. Hospital Arnau de Vilanova: porta principal de l’hospital que dona al bosquet de la cruïlla Av. Pinyana / Av. Alcalde Rovira Roure.

Sistema de punts: Cada participant tindrà un passaport amb el mapa del recorregut, els punts a visitar explicats de manera detallada i el quadre de punts, per a poder-ho consultar durant l’activitat. S’aconsegueixen punts en funció del número de llocs visitats i hi ha punts extra per altres aspectes: mobilitat segura, mobilitat sostenible, mobilitat saludable i intermodalitat. A cada punt de visita hi haurà una persona de la organització a qui heu d’avisar de la vostra presència, que enregistrarà la vostra hora de pas. En lliurar el vostre passaport de tornada a la plaça de l’Escorxador calcularem els vostres punts. Aquí el detall de puntuacions:

 • 2 punts per cada lloc visitat. (màxim 10 punts per visitar tots cinc).
 • 2 punts extra per mobilitat sostenible: fer tota la cursa amb baixes emissions -locals i globals- (bus, bici, a peu, patinets, patins.)
 • 1 punt extra per mobilitat saludable: fer com a mínim un trajecte entre dos punts de visita amb un mitjà de mobilitat activa (bici mecànica, a peu, patins no motoritzats.)
 • 1 punt extra per mobilitat segura i accessible: fer com a mínim un trajecte entre dos punts de visita amb transport públic, el mitjà de transport més segur i accessible de tots.
 • 1 punt extra per intermodalitat: fer com a mínim dos trajectes amb dues línies diferents de bus urbà aprofitant la intermodalitat del sistema tarifari integrat de l’ATM de Lleida.

La puntuació màxima possible és, doncs, de 15 punts. Però no descuideu el temps! Cada fracció de 5 minuts de retard en l’arribada restarà 1 punt. Exemple:

 • Arribada amb menys de 5 minuts de retard: lliure de penalització.
 • Entre 5 i 10 minuts de retard: 1 punt negatiu
 • Entre 10 i 15 minuts de retard: 2 punts negatius.
 • Entre 15 i 20 minuts de retard: 3 punts negatius.

Integració amb la Cursa Interurbana: paral·lelament al desenvolupament de la Cursa Urbana, durem a terme els recorreguts interurbans des de les portes dels Ajuntaments adherits fins a la plaça de l’Escorxador, en un recorregut interurbà que compararà costos, emissions, consum energètic, impactes i temps de viatge d’un mateix itinerari en cotxe o en transport públic. L’arribada d’aquestes rutes és pensada per a coincidir amb el final del recorregut circular urbà.


FORMULARI D’INSCRIPCIÓ


Amb quin mitjà podries participar?

 
A peu
 
En metro o tren
 
En bus o tramvia
 
Bicicleta pròpia
 
Bicicleta de sharing
 
Taxi
 
Cotxe propi
 
Cotxe de sharing
 
Moto pròpia
 
Moto de sharing
 
Patins
 
Patinet
 
Patinet elèctric
 
Monocicle elèctric
 
Segway