Dins el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic duu a terme una cursa pels carrers de Barcelona, buscant que els participants experimentin amb el transport públic i qualsevol altre mitjà de transport sostenible i eficient que vulguin.

NOVETAT!

La cursa d’enguany tindrà un format diferent. Consistirà en identificar una sèrie d’equipaments o llocs emblemàtics a partir de les pistes que es donaran als participants o que apareixeran a les xarxes socials, i tot seguit intentar enllaçar-ne el major nombre possible amb el mitjà de transport que cadascú consideri més convenient. A més del temps de recorregut i del nombre d’equipaments enllaçats, es valorarà la utilització de mitjans de transport de baix impacte ambiental, la seguretat, l’accessibilitat i la intermodalitat.

Cada persona o parella participant tindrà un passaport amb espais per a enregistrar visites als punts de pas i el quadre de punts detallats, per a poder-ho consultar durant l’activitat. S’aconsegueixen punts en funció del número de llocs visitats però també hi ha punts extra per altres aspectes: mobilitat segura i accessible, mobilitat sostenible, mobilitat saludable i intermodalitat. Més endavant publicarem la taula de puntuacions. A cada punt de visita hi haurà una persona de la organització a qui heu d’avisar de la vostra presència, que enregistrarà la vostra hora de pas i us segellarà el passaport. En lliurar el vostre passaport de tornada a la Via Laietana calcularem els vostres punts.

Com es desenvolupa la cursa?

  • S’ha de ser puntualment a la Via Laietana el diumenge 22 de setembre a les 11:00.
  • Cada persona o parella participant rebrà un passaport per anar segellant als punts visitats i un sobre amb una pista de la localització del seu primer punt de pas.
  • Un cop cregui haver-ho esbrinat, hi haurà d’anar i en arribar demanar a la persona coordinadora de punt de visita el seu segell que certifica el seu pas per aquell indret i un nou sobre amb una pista de la propera parada.
  • Les persones o parelles participants aniran acumulant segells als seus passaports intentant passar pel màxim que puguin en el temps establert (fins les 13:30h) i també intentant complir els altres extra que atorguen punts.
  • Intentant ser puntuals a l’arribada (el retard resta punts!), lliurareu els vostres passaports per a fer el càlcul de puntuacions i rebreu una T10 per a cada participant i un refrigeri.

Taula de punts

  • Passar per un punt de control = +2pts
  • Ús de diferents mitjans = +1pt 1 mitjà i cada mitjà addicional +2pts
1 mitjà +1pt
2 mitjans +3pts
3 mitjans +5pts
4 mitjans +7pts
5 mitjans +9pts
  • Puntualitat
Primer en arribar (passant per mínim 2 punts, sinó invàlid) +5pts
Primera meitat en arribar +3pts
Segona meitat en arribar +1pts
Arribar 10 minuts tard +0 pts
Arribar passades les 13:40h -1pts

 

  • Demanar pista -0,5 pts

22 DE SETEMBRE DE 2019 – CURSA URBANA DE BARCELONA

Hora: 11:00h – 14:00h

Lloc: Via Laietana amb de Sant Pere Més Baix (per sota Pl. Urquinaona).

Descripció: Tothom que hi vulgui participar ho podrà fer, sol o en parella, a través del formulari que deixarem a continuació. Un cop arribat el dia de la cursa, els participants rebran un sobre amb les instruccions de què fer. Si us plau, indiqueu a les observacions el nom de l’altra persona participant que ho faci en parella.


FORMULARI D’INSCRIPCIÓ


Quins mitjans podries utilitzar?

 
A peu
 
En metro o tren
 
En bus o tramvia
 
Bicicleta pròpia
 
Bicicleta de sharing
 
Taxi
 
Cotxe propi
 
Cotxe de sharing
 
Moto pròpia
 
Moto de sharing
 
Patins
 
Patinet
 
Patinet elèctric
 
Monocicle elèctric
 
Segway