Search

15a cursa de transports urbana de Barcelona

set. 19 2018

set.

19

2018

Amb motiu del 25è  aniversari de la PTP, la 15a edició de la cursa de transports de Barcelona va tenir un format especial. Per primera vegada les rutes van ser lliures i només estava fixat l’origen i el final, que era comú per a tots els participants, i estava situat al centre comercial Barcelona Glòries. Les persones participants van poder escollir quins recorreguts feien amb l’objectiu de combinar els transports de la manera més eficient possible per passar pel màxim de punts de pas vermells del mapa, tot un temps màxim d’una hora i mitja, a partir de les 18:00h.

Més de 50 persones van participar a aquesta 15a edició de la Cursa de Transports. Molts d’ells van utilitzar un mitjà de transport novedós: el patí elèctric. També es va comptar amb totes les formes de transport públic de la ciutat, inclòs el Bicing, així com els patins o la bicicleta.

La cursa va premiar el transport sostenible i segur, per això, a més d’aconseguir el màxim de punts de pas, es va premiar el civisme, la seguretat i el respecte pel medi ambient. A continuació es mostra la taula de punts:

Punts de pas 1 punt per punt de pas fins a un màxim de 6. És impossible fer-los tots en una hora i mitja, cal prioritzar.
Zero emissions a tota la cursa 2 punts
Mínim risc: només ús del transport públic 2 punts
Intermodalitat 1 punt per cada mode sostenible fins a 3
Aparcament il·legal de vehicles a motor -1 punt per cada aparcament il·legal. A cada punt s’ha d’aparcar bé.
Arribar tard a l’arribada -0,5 punts cada 10 minuts tard

Descarregar puntuació resumida
Descarregar puntuació detallada

 

Càlculs dels impactes ambientals i costos de les formes de mobilitat participants a la cursa.

 

 

 

 

A més, gràcies a la cortesia d’FGC, vam sortejar un viatge al Cremallera de Núria per a dues persones, entre totes les persones participants a l’arribada.

 

Repercussió mediàtica

També et pot interessar...