Search

2a Cursa de Transports d’Osona

ag. 29 2022

ag.

29

2022

[vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1636542630067{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]El passat dia 22 de setembre a les 8:30h la PTP, juntament amb Osona amb Bici, PqNoEnsFotinElTren, el col·lectiu d’usuaris de l’e12 i Som Mobilitat, i amb el suport dels ajuntaments de Torelló i Manlleu, i en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, han celebrat la 2a Cursa de Transports d’Osona. 

L’any 2021 es va fer la primera cursa dels transports d’aquesta comarca i, vista la bona rebuda que va tenir, aquest any l’hem tornat a fer, però amb un recorregut diferent. Aquest any, la cursa s’ha traslladat al nord de la comarca, a Torelló i Manlleu, on els participants han hagut de competir entre ells per veure quin és el mode més ràpid i sostenible.

Vols saber qui ha guanyat la 2a cursa dels transports d’Osona? A continuació pots trobar els informes que hem elaborat a partir de les curses![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Descarrega aquí els resultats!” color=”green” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2FInforme-cursa-Osona.pdf”][vc_btn title=”Descarrega aquí les infografies sobre emissions i costos!” color=”green” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F09%2FConclusions-de-les-curses-urbanes.pdf”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_single_image image=”20416″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Amb la cursa de transports volem mostrar a la ciutadania que, sovint, el cotxe no és tan competitiu com la mobilitat sostenible. El temps invertit en la cerca d’aparcament, les aturades per embussos… fan que el cotxe no sigui sempre el més ràpid. A més a més, podem comparar també l’emissió que suposa l’ús de cada transport, podent comprovar quants cops més contamina el vehicle privat vers la mobilitat sostenible. Finalment, el cost econòmic…. amb el preu de la benzina tant alt, no serà millor utilitzar el transport públic? I la bicicleta?[/vc_column_text][dt_fancy_title title=”Desenvolupament de la cursa” title_align=”left” title_size=”h4″ title_color=”accent”][vc_column_text]La cursa d’enguany, que va comptar amb 8 participants, van fer el trajecte entre Torelló i Manlleu amb temps de viatge d’entre 15 i 40 minuts. La trobada va servir per cohesionar més la delegació de la PTP a Osona i per a què més gent s’interessés per a la nostra entitat.

Al final de la cursa es van repartir els nous tríptics de les línies d’autobús que podem trobar a la comarca d’Osona. El tríptic ha estat editat per la consultora Transport Mapping i ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...