Search

IAEDEN i PTP reactiven la plataforma “Defensem el tren de l’Empordà”

març 27 2023

març

27

2023

[vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1636542630067{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]🖱️Tota la informació sobre la reactivació de la plataforma la podràs trobar a la pàgina web www.defensemeltrendelemporda.org

📃Les entitats sota-signades, reunides a Vilajuïga en la Festa del Tren Transfronterer, van elaborar un manifest conjunt en defensa del tren

🚆La intermodalitat i les relacions transfrontereres han de ser un element clau en el futur del ferrocarril del nostre país.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Manifest sencer aquí” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”far fa-newspaper” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F03%2FManifest-Emporda.pdf|target:_blank”][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”far fa-newspaper” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F03%2F20230327-Defensem-el-tren-de-lemporda.pdf|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]Reunits els representants de l’Associació  Promoció del Transport Públic (PTP) i de la IAEDEN-Salvem l’Empordà amb grups de veïnes i veïns de diferents poblacions de la comarca, acordem reactivar la plataforma DEFENSEM EL TREN DE L’EMPORDÀ, constituïda el mes de maig del 2007, per donar resposta a una problemàtica molt similar a l’actual.

La plataforma actuarà fent seus els següents plantejaments:

Primer.- Volem l’estació de Figueres on és ara i amb les vies soterrades. Hi ha diverses formes d’integrar un traçat ferroviari en una ciutat. En el cas concret de Figueres, el soterrament en trinxera, com el de Vic, és la solució que genera més consens per suprimir els passos a nivell i és més ràpida i més barata que el trasllat. Permet connectar tota la xarxa viària de la ciutat i no té cap impacte sobre el territori. 

Segon.- Volem millorar el transport públic. La  proposta de traslladar a Vilafant les estacions de trens i d’autobusos, les allunya de la immensa majoria de la població de Figueres i de la comarca i té un impacte molt negatiu sobre la mobilitat i el medi ambient.

Tercer.- Volem conservar i potenciar la línia de Portbou; com a línia de viatgers i de mercaderies, amb els dos amples de via i amb unes bones connexions internacionals. La línia de  Portbou és la columna vertebral del transport públic a la regió de Girona i té un potencial enorme derivat que ens connecta amb l’Europa ferroviària. La proposta de trasllat a Vilafant posa en perill la continuïtat del servei de viatgers en el tram entre Figueres, Portbou i el Rosselló.

Quart.- Ens oposarem al trasllat de les estacions perquè suposen, a més, unes obres tant faraòniques com innecessàries. Amb aquests diners, es podria millorar de molt la mobilitat a tota la regió.

Cinquè.- Ens oposarem a les maniobres especulació urbanística relacionades amb el trasllat. 

 

Llegeix el manifest sencer aquí.

 

Defensa el teu tren! És de sentit comú.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Font Imatge: ACN[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...