Search

Editen uns horaris de tren transfronterers perquè no n’hi ha cap d’oficial

set. 26 2010

set.

26

2010

Els viatgers han de fer transbord a Portbou o Cervera per seguir el viatge. Foto: LLUÍS SERRAT.

Una associació denuncia que ni Renfe ni la SNCF deixen consultar els horaris de Barcelona a Montpeller
Només es poden veure en una web alemanya

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic ha editat uns horaris no oficials del tren transfronterer perquè ni la companyia espanyola Renfe ni la francesa SNCF permeten ara als usuaris consultar els horaris complets de Barcelona a Montpeller. De fet, el president de l’entitat, Ricard Riol, ha denunciat que fins ara només una plana web alemanya, www.db.de, permet consultar aquests horaris transfronterers. Per això, i amb motiu de la festa reivindicativa del tren de Portbou, la PTP s’ha decidit a editar aquests horaris, que va repartir entre els assistents i que també té disponibles a la seva web, www.transportpublic.org.

L’entitat de promoció del transport públic reclama “unes connexions transfrontereres més nombroses i fiables”. A més, reclama que els ciutadans d’una mateixa euroregió puguin tenir accés a “un servei ferroviari sense fronteres”. Per això demanen horaris més coordinats, tarifes coordinades i un “mateix esperit per la mobilitat sostenible i segura”. Quan els viatgers volen anar amb tren més enllà de Portbou no només no tenen horaris ni tarifes coordinades, sinó que han de canviar de tren. La PTP és una organització no governamental formada per usuaris del transport que des del 1993 reivindica un model de mobilitat més sostenible per a Catalunya.

Els horaris no oficials a www.elpunt.cat

LA DATA

18.9.2010

des d’aquest dia es tan disponibles aquests horaris editats amb motiu de la festa del tren de Portbou.

LA FRASE

Reivindiquem unes connexions transfrontereres més nombroses i fiablesRicard Riolpresident de l’associació per a la promoció del transport públic

També et pot interessar...