Search

El Camp de Tarragona ja disposa d’un sistema d’autobusos nocturns

abr. 29 2002

abr.

29

2002

El passat divendres 26 d’abril es va inaugurar una xarxa nocturna regular d’autobusos que enllaça les principals ciutats del Camp de Tarragona: Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou, Cambrils i Valls, així com també alguns altres barris o nuclis més freqüentats de les mateixes, tant pel que fa en origen, com en destí. L’acte inaugural del divendres comptà amb la presència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, juntament amb la presència d’alcaldes del Camp de Tarragona a la Pineda (Vila-seca).

Aquest nou servei de transport públic nocturn és el resultat d’un estudi de viabilitat realitzat per la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat, acomplint així, una vella aspiració de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic i dels municipis i ciutats del Camp, degut al constant augment de la mobilitat no obligada relacionada amb l’increment de l’oferta d’oci durant els caps de setmana o les èpoques d’estiu i també per la mobilitat obligada que sorgeix als estius amb l’increment dels treballadors a la Costa Daurada.

La xarxa es distribueix en 5 línies: Reus-Tarragona (Hispano Igualadina), Reus-Salou (Hispania), Tarragona-Salou (Plana), La Pineda-Salou-Cambrils-línia de costa (Plana) i Valls-Tarragona (Plana). D’aquestes, la primera funcionarà durant tot l’any, mentre que la resta de línies donaran servei els caps de setmana, les nits de divendres i dissabte, i les vigílies dels dies festius, a més de serveis especials els mesos de juliol i agost. L’horari dependrà de cada línia, però cobreix a grans trets, des de les onze de la nit fins a les sis del matí.

Els objectius que es pretenen assolir són els de a més de garantir un servei que donarà cobertura a una zona mancada de transport públic nocturn, el de donar servei a milers d’empleats en el sector de la hosteleria o a joves que es desplacen per motius d’oci, així com també a contribuir en la reducció dels accidents de trànsit.

Els beneficis que es donaran, per tant, seran múltiples especialment en el sector hoteler com per a les zones nocturnes d’oci del Port Esportiu de Tarragona, les de Salou, La Pineda y Cambrils. A més, gràcies a un bitllet únic d’un preu de 2,5 euros, es permetrà el moviment dels joves per gaudir sense risc dels diferents ambients que es disposen.

Amb això, s’assoleix una de les primeres grans fites en el camp de la mobilitat de la emergent regió metropolitana del Camp de Tarragona, contribuint a completar l’oferta de transport públic en una franja horària que no per ser menys freqüentada és menys important en els hàbits de mobilitat de la població, suposant la millor alternativa a la utilització del vehicle privat. Cal ara però, avançar en paliar els dèficits existents en transport públic que pateix la zona per als desplaçaments quotidians.

Reus, 30 d’abril de 2002

Núria Pérez Sans

PTP del Camp de Tarragona

També et pot interessar...