Search

El tramvia pel Vallès guanya adeptes

juny 06 2009

juny

06

2009

06/06/09 02:00 – Cerdanyola – EAnsola email protegit

Són quinze les associacions que, de moment, ja s’han aplegat en la plataforma pel Tramvallès, amb l’objectiu primer de recordar que el projecte va néixer de la societat civil i que volen que tiri endavant i que es faci sense retallades. Així ho van expressar ahir en un acte a Cerdanyola del Vallès, després de mostrar-se molt satisfets per l’embranzida que agafa el projecte i que ja té el suport de set municipis del Vallès, gairebé tots per on es vol fer passar el tramvia a excepció de Montcada, que va rebutjar-lo en un ple. A hores d’ara Cerdanyola encara no s’ha pronunciat.

Satisfacció però també expectació per com s’acabarà desenvolupant el projecte de fer un tramvia que relligui les principals poblacions del Vallès, on dominen especialment els trajectes en vehicle privat. El suport que el projecte ha rebut dels ajuntaments i de la societat civil i el fet que la Generalitat hagi inclòs l’execució del tramvia en el pla d’infraestructures amb un pressupost inicial de 96 milions d’euros dóna força expectatives a un projecte, però també fa créixer els temors que no s’acabin fent tots aquells recorreguts amb els quals va néixer la idea. El portaveu de la Plataforma pel Transport Públic, membre del Tramvallès, Ricard Riol, explicava que un dels objectius de la plataforma ciutadana que es presentava ahir és vetllar precisament perquè el projecte es faci bé, per la qual cosa reclamen que el disseny i el recorregut del projecte es facin amb la participació i el debat entre les entitats i els ajuntaments, per tal d’aconseguir el consens territorial.

Els preocupa que ciutats com ara Sabadell i Terrassa puguin quedar desenganxades de la xarxa del tramvia i que des del govern català només es prioritzi el traçat entre Montcada i Reixac- Universitat Autònoma- Sant Cugat del Vallès. «Hem d’exigir que les dues peces de la centralitat de la comarca s’incorporin a la primera fase», diu.
El túnel d’Horta

Cerdanyola del Vallès és el darrer municipi que encara no s’ha pronunciat sobre el tramvia. Riol considera que estan més preocupats perquè es faci el túnel ferroviari d’Horta i l’encaix que podria tenir amb el projecte del Tramvallès. Amb tot, ahir el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cerdanyola, Rafael Bellido, va anunciar que en el pròxim ple es podria portar a aprovació el projecte. El traçat, però, aixeca suspicàcies. Bellido creu que ha de quedar millor resolt l’accés al futur hospital comarcal que s’ha de construir a Ripollet. D’altra banda, membres de l’entitat Via Verda van expressar el seu rebuig perquè la connexió entre Cerdanyola i Sant Cugat tingui en el centre direccional una bifurcació, «quan tota la població de Cerdanyola viu a l’altra banda», va dir un dels membres.

També et pot interessar...