Search

Eleccions al Parlament de Catalunya 2021 – Propostes en matèria de mobilitat

febr. 11 2021

febr.

11

2021

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1608663469552{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column_text]

Les forces polítiques catalanes responen a les preguntes en matèria de mobilitat que els ha llançat la PTP.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]

Aquest 2021 les eleccions catalanes es plantegen en un context social on les trobades presencials es veuen limitades per les mesures imposades per la pandèmia de la COVID-19. En aquest context, la PTP ha volgut mantenir la seva tradició de debats electorals, si bé adaptant-lo a les circumstàncies actuals. Des de la PTP hem adreçat una sèrie de preguntes de dos formats a les forces polítiques: un seguit de sis preguntes de resposta llarga i un conjunt de vuit preguntes de respostes de sí o no, directes i a l’ordre del dia en matèria de mobilitat.

Hem enviat el qüestionari a totes les forces polítiques que han tingut representació en la darrera legislatura del Parlament de Catalunya. Presentem seguidament les respostes de les formacions polítiques que han atès la nostra sol·licitud.

Preguntes curtes

La PTP ha plantejat vuit preguntes amb resposta binària sí o no. Aquestes preguntes queden recollides a en aquest document.

A partir d’aquestes preguntes i les respostes corresponents, la PTP hem elaborat la graella resum per a tenir en una única taula totes les respostes tenint-ne una visió global.

Unanimitat pel que fa al pintat del carril de la B23 com a una de les primeres mesures a prendre pel nou govern que sortirà d’aquestes eleccions. Ho celebrem perquè és una reivindicació que, des de la PTP, fa molts anys que s’arrossega.

Per contra, sobre peatge urbà i taxa de congestió les posicions de les diferents forces polítiques estan força més matitzades i hi ha diferents opinions, reflexades a la taula.

Torna a haver-hi unanimitat quan plantegem si tots els carrils bus de les vies d’alta capacitat d’accés han d’entrar fins al que és l’àrea urbana, és a dir, que no hi hagi trams que sí i trams que no. Totes les forces coincideixen en que sí, així ha de ser en aquests carrils.

A continuació venen dues preguntes en que torna a haver-hi discrepància entre les diferents forces polítiques: si s’ha de fer una moratòria a la construcció d’ampliacions viàries i si s’ha d’aturar la subvenció a la compra de vehicles elèctrics quan són d’ús privat.

Les tres darreres qüestions es responen d’una manera uniforme. Tothom està d’acord en fer extensions de tramvia, la PTP celebrem aquesta postura i la recordarem els propers anys quan toqui reivindicar-los.

Estan també d’acord totes les forces polítiques en que ens hem de dotar com a país d’uns sistemes ferroviaris cadenciats, amb correspondències amb línies d’autobús d’aportació també cadenciades.

Finalment, també coincideixen en que el sistema de zones tarifàries, quan hi hagi la T-Mobilitat, ha de passar a millor vida.

Preguntes llargues

La PTP hem traslladat també un conjunt de sis preguntes de rellevància en matèria de transport públic que ens preocupen de cara a la propera legislatura. Hem demanat a les forces polítiques que responguin, en un minut, a cada pregunta plantejada.

Les preguntes plantejades als partits han estat les que es mostren recollides en aquest document.

A partir de les respostes rebudes, des de la PTP s’ha elaborat un vídeo recollint les intervencions en referència a cada pregunta. Podeu trobar aquest vídeo al nostre canal de YouTube Associació PTP.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/sip3_q5AIzc” title=”Eleccions 2021″][vc_column_text]Producció audiovisual: Arnau Cristobal Mestres[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2F20210210-Comunicat-3.pdf||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...