Search

Els Ajuntaments de Sant Feliu i Sant Just reclamen formalment la variant de Laureà Miró, per estalviar els grans revolts de l’actual línia T3 del Trambaix

gen. 27 2012

gen.

27

2012

20120127-t3_directa

 

La PTP del Baix Llobregat celebra la gran passa endavant que dijous 26 de gener de 2012 es va fer a favor del transport públic a l’històric eix de l’antiga carretera N-340, entre Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

Els Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i de Sant Just Desvern han aprovat, per unanimitat, reivindicar el pas recte del tramvia T3 íntegrament per la carretera de Laureà Miró, amb l’objectiu d’estalviar temps de viatge als usuaris del Trambaix, que actualment són desviats d’aquest vial ocasionant-los unes pèrdues de temps de 7 minuts en el tram Pont d’Esplugues – Rambla de Sant Just. Amb aquesta moció els Ajuntaments reclamaran la inclusió d’aquesta variant al nou Pla Director d’Infraestructures de l’ATM. Aquesta decissió vol posar fi al cercle viciós del transport públic al corredor Sant Feliu – Sant Just – Barcelona, servit per autobusos no protegits, un tramvia protegit però intermitent i una proposta de Metro que porta 40 anys planificada i només ha servit per no fer res.
Aquesta ha estat una reivindicació històrica de la PTP del Baix Llobregat, que s’ha traslladat a una multitud de fòrums i responsables tècnics i polítics del transport públic de la regió metropolitana. Actualment, la PTP segueix recollint signatures per donar suport ciutadà a aquest projecte, que ara haurà de trobar finançament i uns terminis d’exeució el màxim de ràpid possible. El pas del tramvia per Laureà Miró entre Sant Just i Esplugues repararia un greuge comparatiu de temps de viatge entre els usuaris del transport públic i els del transport privat en el corredor Sant Feliu – Sant Just – Esplugues – l’Hospitalet – Barcelona.

 

logo30-link Recollida de signatures

 

logo15-link Comunicat: 24/10/2011
Centenars de persones estrenen a Sant Just la recollida de signatures a favor del tramvia directe per Laureà Miró

logo15-link Comunicat: 06/09/2005
La PTP proposa a Esplugues una alternativa del tramvia T3 per Laureà Miró

logo15-link Tríptic reivindicatiu de la PTP del Baix Llobregat
Principals reivindicacions

logo15-link Document: 23/11/2005
Transport públic a Sant Just. Reptes de futur

logo15-link Document: Maig de 2002
Transport públic a Esplugues. PDI 2001-2010: El futur en joc

 

 

Ràdio Desvern. Sant Just Desvern. 27/01/2011

L’Ajuntament de Sant Just reivindica que el Trambaix passi pel carrer Laureà Miró, enllaçant les parades de Pont d’Esplugues i Rambla de Sant Just.

Els 17 regidors i regidores van aprovar ahir, al ple municipal, una moció reclamant-ho a la Generalitat de Catalunya, igual que va fer el plenari de Sant Feliu. Segons l’Associació per la Promoció del Transport Públic, fer passar la T3 del Tram pel carrer Laureà Miró permetria reduir a la meitat el temps de viatge actual entre ambdues parades.
Segons la PTP, el temps de viatge entre les estacions de Rambla de Sant Just i d’Ernest Lluch seria de 7 minuts, enlloc dels 14 actuals. Des de l’associació apunten que fer passar el Trambaix per Laureà Miró té més avantatges que fer arribar la línia 3 del metro a Sant Just. Asseguren que es redueix el temps de viatge i que costa 100 vegades menys que allargar la línia 3 del suburbà.
Gina Pol, regidora de transport i mobilitat, repassava ahir al ple alguns dels avantatges de fer passar la T3 del Trambaix pel carrer Laureà Miró. Gina Pol.
L’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, ha explicat que aquest projecte pot comportar un avantatge per connectar amb la línia 9 del metro i el futur intercanviador de la parada Ernest Lluch. Josep Perpinyà.
Ara, aquesta obra està executada al 80% però els treballs estan aturats, però des de la PTP confien que es reprenguin aviat.

Tot i que tots els grups van donar suport a la moció, des de Convergència i Unió, Miquel Obradó va plantejar alguns dubtes al respecte. Per exemple, el poc espai que hi ha a la N-340 per fer passar dues vies del tramvia. Suposen que només se’n farà una, i que el Trambaix se sincronitzarà en els dos sentits de la marxa. Però els preocupa el poc espai que deixarà per aparcaments al carrer Laureà Miró. Sentim Miquel Obradó i, tot seguit, Jordi Porta, vocal de la PTP aclarint aquestes qüestions.
Miquel Obradó.
Jordi Porta.
Per tant, la idea de la PTP és que hi hagi dues vies integrades a la carretera, i afegir una parada nova entre Rambla de Sant Just i Pont d’Esplugues.
L’alcalde de Sant Just assegura que és un projecte menys costós econòmicament que allargar el metro, i que és una obra petita. Tot i això, sap que l’Ajuntament d’Esplugues té molt a dir-hi. Josep Perpinyà.
Des de la PTP, Jordi Porta es mostra optimista pel que fa a la posició d’Esplugues davant d’aquest tema. Jordi Porta.
Amb aquesta moció, els dos ajuntaments demanen a la Generalitat de Catalunya que el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020 incorpori la realització i la inversió necessària perquè el Tram passi per Laureà Miró.

Comunicat de premsa. Ajuntament de Sant Feliu. 27/01/2011
Principals acords del ple de gener de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

El ple renova el Síndic Municipal de Greuges per un nou mandat

Es reclama el pas de la línia 3 del Trambaix entre la rambla de Sant Just i el Pont d’Esplugues

En el ple municipal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat de gener, celebrat el dijous 26, es va aprovar per unanimitat la renovació del mandat de l’actual Síndic Municipal de Greuges, Magí Boronat, qui va ser elegit com a Síndic l’any 2006. La renovació del càrrec és per un període de cinc anys. Els diferents portaveus municipals van lloar la figura del Síndic de Greuges, així com el bon treball realitzat per aquest fins ara.

Un altre punt important aprovat per unanimitat va ser la moció presentada per la Junta de Portaveus sobre el pas del Trambaix per la N-340. La moció reclama a la Generalitat que el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020 incorpori la realització del pas de la línia 3 del Trambaix entre la rambla de Sant Just  i el Pont d’Esplugues, fet que permetria reduir a la meitat el temps de viatge invertit actualment i alhora millorar la competitivitat d’aquest mitjà de transport. Segons els càlculs de l’Associació per a la Promoció i del Transport Públic el temps invertit entre Sant Feliu i Barcelona (parada Ernest Lluch) es reduiria en 8 minuts. De fet, aquesta és una reclamació conjunta dels ajuntaments de Sant Feliu i Sant Just Desvern.

En el ple també es va aprovar per unanimitat una moció de la Junta de Portaveus reclamant la redacció del Pla Especial de Protecció de la Serra de Collserola. La Generalitat de Catalunya va declarar l’octubre de 2010 la Serra de Collserola com a Parc Natural. Per aquest motiu, l’Ajuntament demana la redacció del nou Pla Especial que suposaria la derogació del Pla vigent actualment, que és de l’any 1987. S’exigeix també que aquest Pla sigui aprovat inicialment abans del 30 d’octubre de 2012.

D’altra banda, es van aprovar per unanimitat dues mocions presentades pel PSC, una en defensa dels centres educatius municipals i a favor del manteniment de la xarxa pública d’escoles bressol i una segona en què es demanava al govern municipal que fes públic el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament i les empreses municipals i organismes autònoms. Segons va informar el regidor d’Hisenda, Manel Carrión, actualment el deute que la Generalitat té amb l’Ajuntament sense data de pagament és de 2.953.044,94 €. Addicionalment hi ha més d’1,8 milions d’euros que la Generalitat ha assegurat abonarà abans de maig del 2012.

Entre la resta de punts de l’ordre del dia del ple va destacar l’aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions de l’Ajuntament de diferents departaments i programes de l’Àrea de Serveis Personals per a l’any 2012.

Per últim, el regidor de CiU Joan Serrano va presentar la renúncia al seu càrrec per motius personals. Serrano serà substituït per Carme Mascarell, número 5 a la llista de CiU a les passades eleccions municipals del 2011. Mascarell va ser regidora de l’Ajuntament de Sant Feliu durant el període 1999-2003.

Més informació:

Departament de Comunicació
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

93 685 80 26

 

 

També et pot interessar...