Search

Els reptes de la mobilitat a Barcelona després de les eleccions

maig 31 2007

maig

31

2007

La ciutadania de Barcelona s’ha pronunciat i ha escollit un nou ajuntament. No se sap encara com s’acabarà de configurar la majoria del govern de la ciutat, però des de PTP volem indicar als responsables polítics quins haurien de ser, segons el nostre entendre, els mínims continguts d’una política de mobilitat progressista a incorporar als acords de govern.

Entenem que a l’acord de govern de la ciutat caldria incorporar els següents elements:

  1. Construcció del tramvia al llarg de la Diagonal, entre les places de Francesc Macià i de Glòries. Aquesta és avui l’operació de mobilitat que més pot ajudar, per cada euro invertit, a dotar la ciutat d’un altre model de mobilitat més sostenible.
  2. Extensió de les àrees verdes als barris que ho han sol·licitat perquè aquesta regulació de l’aparcament en superfície s’ha demostrat com a dissuasiva per desplaçar-se en cotxe a la ciutat.
  3. Aprovació i execució posterior d’un Pla Estratègic de l’Autobús de Barcelona perquè s’ha de posar fi a l’actual situació en la que els autobusos naufraguen en el caos del trànsit de la ciutat. La gran inversió que la ciutat fa en autobusos només té sentit si protegim la seva circulació i s’estableix una jerarquia de xarxa perquè deixin de ser els autobusos més lents d’Espanya. Moltes ciutats han demostrat que és possible que l’autobús sigui un transport més eficient i Barcelona també ha de ser capaç de fer-ho.
  4. Aprovació del Pla de descontaminació atmosfèrica de Barcelona que té en el trànsit el principal responsable de les emissions contaminants d’òxid de nitrogen, NOx, i partícules en suspensió, PM-10. Ens hi va la salut de la ciutadania.

Barcelona, 1 de juny de 2007

També et pot interessar...