Search

Els usuaris del ferrocarril de les dues vessants dels Pirineus seguim demanant més servei i coordinació als operadors Renfe i SNCF

febr. 18 2011

febr.

18

2011

20110219-perpignan

■ La PTP i de l’Association d’Usagers de la Ligne Ferroviaire Perpignan-Cerbère-Portbou es trobaran a Perpinyà en un viatge per comprovar les prestacions de la nova línia d’alta velocitat entre Vilafant i Le Soler.

Els esforços de Renfe i SNCF per coordinar-se en l’alta velocitat han de traslladar-se també a la xarxa regional, on es mantenen excessives fronteres horàries al voltant de les estacions de Cerbère-Portbou i la Tour de Carol.

Els usuaris del sud i del nord demanem més coordinació a banda i banda dels Pirineus per enfortir i coordinar el tren regional (TER i Rodalies de Catalunya), per competir amb el vehicle privat dins l’Eurodistricte, sense detriment dels serveis ferroviaris de llarga distància (TGV i Trenhotel) Els usuaris del ferrocarril celebrem l’entrada en servei de la nova línia d’alta velocitat entre Vilafant i Le Soler, per aconseguir reduir els temps de viatge entre Perpinyà i Barcelona. Al mateix temps reclamem que aquest avenç no es tradueixi en noves desatencions per a les línies regionals i de mercaderies entre Perpinyà, Cerbère, Portbou i Barcelona. És en aquestes línies on resideixen la majoria de ciutadans de l’Eurodistricte, on tenim les estacions més properes als nuclis urbans i on es poden aconseguir la major part dels trànsits, que són regionals i no de llarg recorregut.

Reclamem més coordinació, informació i serveis. Dels 28-29 trens de Renfe i SNCF que en dies feiners arribena les estacions de Cerbère i Portbou, només 1 tren travessa realitza el recorregut sencer sense transbordaments (Talgo Marenostrum) i només 12 tenen algun tipus de correspondència, incloent esperes que oscil·len entre els 3 minuts, amb risc de perdre el tren, i una hora, un temps dissassori.
Des del compromís de Portbou, signat el 18 de setembre de 2010 per diverses institucions i associacions a banda i banda del Pirineus, treballem per a què la línia Barcelona – Girona – Portbou – Cerbère – Perpinyà es coordini per oferir als ciutadans una alternativa sostenible i econòmica al vehicle privat i a la carretera. Tampoc no oblidem l’important paper d’aquestes línies per al transport de mercaderies, ateses les limitacions de capacitat i càrrega de la línia nova entre el Soler i Vilafant.

També et pot interessar...