2a Cursa Escolar de l'Àrea de Lleida

La bici ha estat el mitjà de transport guanyador en tots els trajectes de la cursa, amb una velocitat mitjana de 10 km/h.

El trajecte amb cotxe privat ha resultat 4 vegades més car que amb el bus i suposa el doble d’emissions de CO2.

 

80 alumnes dels instituts Joan Oró, La Mitjana i Maria Rúbies han participat aquest dimecres en la cursa de mitjans de transport escolar que ha organitzat l’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, que per segona vegada s’ha emmarcat dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

 

L’objectiu d’aquesta activitat és treballar de forma pedagògica i amena les avantatges dels mitjans més sostenibles per desplaçar-nos per la ciutat. Per aquest motiu la cursa ha sortit des de cada centre fins a la plaça Sant Joan, amb els diferents mitjans de transport: a peu, en bici, en bus i en vehicle privat. Un cop arribats allà, s’ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans en el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants provocades.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebra a Lleida per catorzè any consecutiu juntament amb centenars de municipis europeus per al foment de la qualitat de vida a les ciutats a partir de la millora de la mobilitat sostenible.
Resultats gràfics