Search

La PTP celebra l’entrada en funcionament de l’estació intermodal d’Ernest Lluch

jul. 26 2021

jul.

26

2021

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1608663469552{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column_text]La PTP celebra l’esperada inauguració de l’estació Ernest Lluch, la número 160 de la xarxa de metro i que forma part de la L5, ubicada a cavall entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Volem recordar, però, que per a treure el màxim potencial a aquest intercanviador, cal executar de forma prioritària la connexió directa de la línia T3 del Trambaix per Laureà Miró i Carretera Reial.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]Ahir, 25 de juliol, es va inaugurar l’estació Ernest Lluch, que va començar a executar-se el 2008 però que la crisi econòmica va aturar-ne les obres. 13 anys després podem celebrar-ne, per fi, la posada en funcionament, i des d’ahir a la tarda ja està oberta al públic. És la 160a estació de metro, la 20a de l’Hospitalet i la 27a de la L5.

La obertura d’aquesta estació de metro és una molt bona notícia per dos motius: 

  1. Suposa una millora de cobertura de la L5 entre Collblanc i Pubilla Cases, dues estacions que estaven a més d’1km de distància (la distància habitual entre estacions és de 700 metres).
  2. Especialment, permet connectar de forma eficient la L5, una línia que creua Barcelona transversalment i i que és la 2a amb més usuaris de la xarxa de metro, amb el Trambaix (T1, T2 i T3), convertint la nova estació Ernest Lluch amb un potent intercanviador per a accedir a molts punts de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat des d’Esplugues, Sant Just i altres municipis del Baix Llobregat.

A més a més, hem de celebrar que per potenciar la intermodalitat amb bus de l’intercanviador, s’ha perllongat la línia d’altes prestacions de TMB, H8 (Ernest Lluch – Camp Nou – Les Corts – Bon Pastor), a la mateixa estació, a tocar de la terminal de la D20 (Ernest Lluch – Plaça Espanya – Passeig Marítim). Així doncs, millora la connexió Baix Llobregat – Les Corts i Barcelona en general.

Imatge de la nova parada inici/final de la línia H8 de TMB

La intermodalitat amb el transport públic per carretera en aquest punt és important també per les línies interurbanes tant de TMB com de Soler i Sauret que hi circulen, que també fan parada en l’intercanviador i connecten amb Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Torrelles, entre d’altres municipis.

Volem recordar, però, que per a treure el màxim potencial a aquest intercanviador, cal executar de forma prioritària la connexió directa de la línia T3 del Trambaix per Laureà Miró i Carretera Reial, que permetrà crear un eix continu en transport públic ferroviari en tot l’antic traçat de la N-340. A Sant Feliu està previst que la T3 enllaci amb l’estació de tren un cop s’acabin les obres del soterrament, creant així un eix tramviaritzat i connectat a través de potents intercanviadors.

Imatge d’una de les propostes de l’estudi informatiu del pas de la T3 per Laureà Miró i Carretera Reial

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:http%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2F20210725-Comunicat-Ernest-Lluch.pdf|target:_blank”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...