Search

Figueres serà un nyap tan gran com la Catedral de Burgos

maig 13 2009

maig

13

2009

El passat mes de desembre a les terres de Castella i Lleó, a la Burgos monumental, es va consumar el desplaçament de l’estació del centre de la ciutat a 6 km., en un traçat molt similar al que es vol fer a Figueres i amb el mateix argument: l’arribada del tot poderós AVE i per suposat amb les consegüents expectatives urbanístiques associades.

Ara ja a quasi 5 mesos de la supressió de l’estació al centre de la ciutat i de funcionament de la nova estació, ja es poden fer balanços i el resultat es tal com esperàvem aquets que intentem posar sentit comú a les coses ferroviàries: un estrepitós fracàs.

El tren a la ciutat de Burgos ha perdut el 30 % dels seus viatgers, les causes son varies però la més important es fer mes dificultós l’accés dels usuaris a l’estació, obligar-los a agafar un altre mitjà de transport per accedir-hi (autobús, taxi o cotxe privat), augmentant el temps de trajecte del desplaçament. Evidentment un servei d’autobús deficient i insuficient, especialment en dies no laborables i en hores vall, acaba de posar la guinda al “pastis”.

Amb una despesa immensa s’han desviat les vies que portaven 148 anys passant pel centre de la ciutat i han suprimit l’estació del centre, per finalment perjudicar al transport públic.

Gastar-se els diners en destruir una infraestructura útil per fer una altre d’inútil, es una autèntica barbaritat i un mal ús dels diners públics.

La ciutat de Figueres s’agermana amb la de Burgos en lo monumental i artístic, però esperem que el seny no permeti que s’agermani també en el absurd i inútil, tot desplaçant una estació de tren molt útil, per al final portar menys viatgers al tren.

Es necessari que les nostres autoritats es repensin la proposta de suprimir l’estació del centre de Figueres, doncs encara estem a temps d’evitar un nyap tan gran com la Catedral de Burgos.

Lluís Carrasco Martínez

També et pot interessar...