Search

ICV i ERC donen suport polític al Pla Tren 2014

gen. 15 2008

gen.

15

2008

  • ICV i ERC fan seu el document Pla Tren 2014 de millora del ferrocarril quotidià
  • El Pla Tren 2014, elaborat per la PTP, serà defensat i incorporat als programes de les dues formacions polítiques
  • Des de la PTP s’estan fent gestions per ampliar el suport polític a la resta de forces del Parlament de Catalunya
Barcelona. 16 de gener de 2008. Avui Esquerra Republicana de Catalunya ha confirmat la seva adhesió i suport polític al Pla Tren 2014, elaborat per la PTP. La notícia s’ha confirmat en una reunió encapçalada pel portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya, Joan Ridao, i pel president de la PTP, Ricard Riol Jurado. Durant la reunió s’han recordat diverses actuacions del pla Tren 2014 que necessiten del suport polític de la formació republicana. Només a tall d’exemple, s’ha esmentat el necessari increment del servei a les línies considerades “regionals”, la creació d’autèntics serveis semidirectes de Rodalies, la creació de l’anella ferroviària de les Gavarres, el manteniment de la cèntrica estació de Figueres, o l’establiment de línies de Rodalies al Camp de Tarragona incloent Valls, Comarques Gironines i Ponent.
ERC es converteix avui en la segona força política que recolza i fa seu el pla Tren 2014, un fet que celebrem i felicitem des de la PTP. La Junta de l’associació continua buscant adhesions en l’esfera política amb l’objectiu de fer extensiva una nova política ferroviària catalana, més encertada, realista i eficient que l’actual.
La primera adhesió al Pla 2014 fou confirmada el desembre de 2007 per Iniciativa per Catalunya Verds. De la ma del portaveu d’ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, es va iniciar una intensa campanya de difusió del pla ferroviari Tren 2014. Herrera va fer arribar la proposta al Congrés, on va demanar al Ministeri de Foment l’assumpció de la proposta catalana. El diputat ecosocialista ha portat a tribuna la veu de la PTP en diverses ocasions, motiu pel qual ha estat convidat al sopar social de l’entitat d’enguany, que se celebrarà a la Fonda España de la Rambla el proper dijous, 24 de gener a les 21:00 hores.

D’altra banda, la PTP té previst realitzar una presentació pública del Pla Tren 2014 al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona pel proper dia 31 de gener a les 19:00 hores.
logo30-save Presentació pels diputats i diputades (PDF 7’73 MB)

També et pot interessar...