Descarregar informe (PDF 1,41 MB)

Informe lliurat a la direcció de TMB per iniciativa pròpia de la PTP arran la previsió de renovació del Tramvia Blau al contracte programa de l’operadora. L’informe planteja la necessitat d’un canvi profund en l’esquema de serveis i sistema d’explotació.

El servei del Tramvia Blau formava part de la xarxa de transport públic quotidiana; estava integrat amb les targetes multiviatge T2 i explotat com una línia més d’autobús. Però l’any 1991 van deixar de ser vàlides les targetes multiviatge, l’any 1997 va deixar de funcionar els dies feiners, i l’any 2012 va perdre les parades intermèdies, limitant les seves possibilitats (Veure web AutobusesBCN).

En cas de no recuperar-se la possibilitat de fer parades intermèdies a l’entorn de la Ronda la PTP havia proposat habilitar comercialment el ramal a cotxeres per crear un servei llançadora Pl. Kennedy – Cosmocaixa, complementari al servei tradicional Pl. Kennedy – Pl. Dr. Andreu. Aquesta operació que requeriria un canvi d’esquema d’agulles i l’aixecament de la vorera a la plaça de la Central per fer d’andana.