Search

La ciutadania europea dona un suport clar a les polítiques de lluita contra el canvi climàtic, també en el sector del transport

abr. 29 2021

abr.

29

2021

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1608663469552{background-color: rgba(129,215,66,0.11) !important;*background-color: rgb(129,215,66) !important;}”][vc_column_text]

Ara que la llei climàtica de la UE ha fixat en llei el nou objectiu europeu per al 2030, els ciutadans de la UE també volen que es plantegin els objectius nacionals sobre clima.

Un aclaparador 84% aposta per les noves normes i normes en el sector dels transports i els edificis.

El sector del transport és el responsable del 27% de les emissions de gasos hivernacle del nostre país. La reducció d’aquestes emissions només serà possible amb un canvi modal de la carretera cap al ferrocarril i del vehicle privat a la mobilitat activa i el transport en comú.

Des de la PTP, en tant que membre actiu de Transport & Environment (T&E) donem a conèixer els resultats d’una enquesta europea sobre suport públic per augmentar els esforços nacionals en matèria de clima en 12 estats membres de la UE.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text]L’opinió pública dona suport a uns objectius climàtics nacionals més ambiciosos, segons una nova enquesta que YouGov ha realitzat en 12 països de la Unió Europea a petició de Transport & Environment (T&E). Aquesta enquesta revela que el 79% dels enquestats voldrien que s’incrementin els esforços nacionals en matèria climàtica, un percentatge significativament superior a la mitjana de la UE, que se situa en el 68%. Un 89% dels enquestats es manifesten a favor de que s’incrementin els esforços en matèria de clima en els sectors del transport i residencial mitjançant l’adopció de nous estàndards i regulacions.

Actualment, la legislació de la UE exigeix a l’estat espanyol una reducció del 26% en les seves emissions en els sectors del transport i residencial, entre altres sectors difusos, d’aquí a 2030. El Plan Nacional Integrado de Energía y Clima ha elevat l’objectiu de reducció d’aquests sectors fins al 39 %, que equival aproximadament a la part que ens correspon, segons com es reparteixi l’objectiu comunitari de reducció del 55% entre els estats membres.

L’enquesta posa de manifest que el 79% de la ciutadania de l’estat espanyol opina  que el Govern hauria d’augmentar els seus esforços per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle ara que s’hagi fixat un objectiu climàtic de reducció de les emissions en menys d’un 55% per al 2030 en el conjunt de la Unió Europea. Un altre 15% considera que l’objectiu nacional hauria de mantenir-se en el seu nivell actual, mentre que només un 6% opina que el govern hauria de fer menys del que ja està fent. Per encàrrec de T&E, YouGov ha enquestat un total de 13.324 adults en 12 països de la Unió Europea: Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, França, Hongria, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal i Romania.

El sector del transport és el responsable del 27% de les emissions de gasos hivernacle del nostre país. La reducció d’aquestes emissions només serà possible amb un canvi modal de la carretera cap al ferrocarril i del vehicle privat a la mobilitat activa i el transport en comú. Per aquest motiu, des de la PTP reclamem a totes les administracions implicades (ajuntaments, Generalitat i govern central) local, autonòmica i estatal) una decidida actuació en matèria de promoció del transport públic i l’ecomobilitat, tal com hem plantejat en el nostre document Objectiu tren 2024. Així mateix, totes aquestes administracions han de treballar conjuntament per activar el pagament per ús de les infraestructures viàries d’alta capacitat i de les taxes de congestió a les àrees metropolitanes.

 

Enllaç al dossier complert (en anglès): Dossier de T&E[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”success” link=”url:http%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F04%2F20210429-TE.pdf|target:_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Descarrega aquí la nota de premsa conjunta (CAST)!” color=”success” link=”url:http%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F04%2F20210429_joint-PR_national-climate-targets-polling_ES.pdf|target:_blank”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...