Search

Carta del dia: “Integració tarifària, molt per fer”

març 18 2015

març

18

2015

Carta del dia del Diari Segre. Dimarts, 18-03-2015.

SR. DIRECTOR:

20110923-diari_segre

Amb la incorporació dels trams ferroviaris Lleida-Vinaixa i Lleida-Sant Guim de Freixenet es completa en bona part la integració tarifària del transport públic a Lleida.Era un punt crucial i esperat. Per això hem de felicitar qui ho ha fet possible: la conselleria deTerritori i Mobilitat, i Fomento.A partir d’ara, amb un sol títol, podrem utilitzar fins a tres transbordaments (tren, bus interurbà i bus urbà) sense cap cost afegit i amb estalvis de fins al 87% sobre el cost del bitllet senzill actual. Amb un bitllet multiviatge haurem de poder anar des del nostre poble fins a l’Arnau, per exemple, combinant bus i tren.

Cal entendre la xarxa de rodalia i la integració tarifària com un arbre de dues soques (tren i bus) i ben arbrat.Vol dir que s’arribi a tot arreu, no només a les capitals de comarca;amb bons preus i serveis competitius.

 

On caldrà posar èmfasi, doncs, a partir d’ara?:

1.A més d’integrar, caldrà coordinar serveis, evitant duplicitats bus-tren com succeeix ara; sempre tenint present que, en cas de duplicitat, el tren és el més eficaç; el buspot arribar millor al 40% de la població que viu allunyada de la capital de comarca.

2.Aprofitar la rapidesa de la línia Lleida-Cervera. La PTP va demostrar el 2011 que amb senzills canvis d’explotació es podria garantir un tren cada hora. Recordem que a les rodalies de Lleida no s’ha incorporat cap nou servei, a diferència deTarragona i Girona.

3. Almacelles té vies i una cèntrica estació (o tenia), i no hi para cap tren. Esperonem la conselleria deTerritori i Mobilitat a fer reeixir aquest tram ferroviari (Lleida-Raimat-Almacelles) per tal d’incloure’l dins de la integració tarifària.Tot plegat no treu el mèrit aconseguit amb la inclusió de Renfe a la integració tarifària.
Ara, però, cal continuar treballant per a fer una xarxa de transport públic que sigui efectiva, eficient, sostenible i equitativa a tot el territori.

També et pot interessar...