Search

El passat 11 de desembre de 2019 els socis i sòcies de la PTP van debatre sobre el futur de l’entitat

des. 12 2019

des.

12

2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

El futur de la PTP és cosa de tots els socis i sòcies de l’entitat, és per això que el passat 11 de desembre de 2019 vam realitzar una junta oberta per a poder debatre, entre tots i en un procés participatiu, quin futur volem per a la nostra entitat.

La primera part d’aquest procès es va dur a terme per via telemàtica, amb una participació de 71 socis, a través d’una enquesta on es volia conèixer el grau de satisfacció dels nostres socis i sòcis vers les activitats que ha realitzat la PTP en els darrers mesos.

L’enquesta finalitzava amb preguntes obertes per encara el futur de la nostra entitat i seguir millorant i potenciant els nostres millors aspectes.

Complementant a l’enquesta, durant la junta oberta es va realitzar una activitat dirigida per Montserrat García on, per grups, les persones assistents elaboraven idees i propostes sobre quatre eixos principals (extrets a partir de l’enquesta i els nostres estatuts) per aconstruir el futur de la nostra entitat.

La feina, però, no acaba aquí, un cop exposades totes les idees es van votar les més engrescadores i seguirem treballant per elaborar-ne plans d’acció i poder seguir millorant com a entitat arreu del territori.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Podeu consultar aquí els resultats de l’enquesta que comentarem breument a sota

[pdf-embedder url=”https://nou.transportpublic.org/wp-content/uploads/2019/12/20191211-enquesta.pdf”]

Si prefereixes descarregar l’arxiu ho pots fer fent click aquí.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]L’enquesta realitzada té dues lectures, de caire general:

 • La valoració numèrica (en alguns casos de l’1 al 5, en d’altres entre 0 i 1) de les activitats en promig amb les respostes donades (no inclou aquells que no coneixien l’activitat esmentada)
 • La valoració en format de suma de punts, on s’inclouen els punts “0” de les persones que desconeixien l’activitat.

Malgrat aquesta diferenciació, però, els resultats són molt similars en ambdós casos. Se’n destaca que, segons la valoració feta, la línia actual de l’entitat és ben acollida pels nostres socis i sòcies. Tant els comunicats, com l’elaboració tècnica dels mateixos, obtenen bones puntuacions. Creiem que és molt important mantenir aquestes línies d’acció, amb un rerefons tècnic que ens permeti seguir lluitant en les nostres causes.

Cal també ser crítics, sovint la nostra comunicació falla. Podem veure que projectes de col·laboració o inclús actes propis no han tingut tanta acollida com voldríem. Treballarem en un pla de comunicació per a poder fer millor difusió de jornades i congresos organitzats per la PTP, per tal de poder arribar a molt més públic i difondre el nostre missatge. Cal fer una revisió a les nostres xarxes socials que, malgrat no tenen una baixa puntuació, tenen un grau de coneixement millorable. Ens enorgulleix, però, que la nostra pàgina web (on hi redirigim tot el nostre contingut de xarxes) tingui tant bona acollida.

Els nostres socis, en una gran majoria, estan a gust amb la seva participació o bé no poden oferir-ne més, però tenim gairebé un 17% que no sap com podria aportar més. Això ens fa pensar que hem d’elaborar mitjans de participació per facilitar, a aquest soci tipus que vol participar i no troba la manera, una forma de poder aportar en la mesura del que sigui possible.

Finalment, els eixos de millora que els socis han volgut que treballem són, principalment, quatre:

 • Versatilitat: ampliar-nos més enllà del transport públic clàssic i obrir-nos a nova mobilitat, mobilitat activa, etc.
 • Comunicació: com ja hem exposat, la necessitat d’un pla de comunicació és una de les possibles estratègies a seguir de cara a 2020.
 • Descentralització: tant a l’hora de la lluita, com a l’hora de la facilitat d’accés a la persona associada. En aquest aspecte, engresquem a delegats territorials i tot aquell que pugui encarregar-se de petites accions al seu municipi i colindants!
 • Enfortiment i participació: obrir canals de participació al soci, permetent a aquell 17% i tothom que s’hi vulgui unir, tenir un espai on poder-ho fer.

L’enquesta culminava demanat a la persona associada quina informació volia rebre des de la PTP. Us en deixem un resum a continuació:

 • Informació sobre sistemes tarifaris (4)
 • Informació sobre experiències de l’estranger en l’àmbit del TP, ambiental, etc. (3)
 • Informació sobre formació (4)
 • Informació sobre mobilitat, concretant:
  • Nova mobilitat (6)
  • Mobilitat activa (4)
  • Accessibilitat (3)
  • Futur de la mobilitat
 • Informació sobre impactes ambientals i similar (5)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dinàmica de la junta ampliada: Construim la PTP del futur!

Us deixem, per al vostre coneixement, els eixos que vam tractar a la dinàmica. Properament anunciarem també els resultats finals de la dinàmica.

EIX 1. Incidència política

(Inclouria relacions amb administracions públiques, presència a Consells de Mobilitat, Comunicats de premsa, Reivindicacions, esmenes a normes / plans …)

EIX 2. Conscienciació social i coneixement col·lectiu del transport públic

(Inclouria jornades -obertes a tota la ciutadania o tècniques-, activitats divulgatives, formacions, campanyes de conscienciació -p.ex. “El transport públic et dona més-, infografies, tallers amb infants /famílies o altres públics…)

EIX 3. Treball i defensa del transport públic amb visió territorial

(Inclouria delegats/delegades territorials, xarxa amb altres entitats/plataformes, visió territorial en els posicionaments com a entitat, presència òrgans de territori, …)

EIX 4. Enfortiment intern i participació de les persones associades

(Inclouria juntes obertes/grups de treball específics, formacions internes, estratègies per fomentar participació en accions concretes, … )[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...