Search

La Generalitat deixa sense transport públic a dos importants polígons industrials, on hi treballen milers de persones

ag. 05 2010

ag.

05

2010

20100805-b124

La Generalitat ha eliminat aquesta setmana les dues parades d’autobús de la carretera B-124 a Castellar del Vallès (on tenien parada les línies de La Vallesana C1 Sabadell – Castellar, C3 Sabadell – St. Llorenç i N65 Barcelona – Castellar) que donaven servei als polígons industrials Pla de la Bruguera i Can Carner. S’ha de tenir en compte que la parada més propera queda ara a 1 km de la parada eliminada a la benzinera del Pla de la Bruguera i a 1,8 km de la parada suprimida de la Sony. Això fa que centenars de treballadors que feien servir l’autobús s’han trobat, d’un dia per l’altre, que han de caminar de 10 a 30 minuts més en cada trajecte per accedir al seu lloc de treball degut a aquesta supressió. Oficialment, es tracta d’una supressió provisional, però sense fixar data de nova posada en servei …

El motiu al·legat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) és el risc que tenen els usuaris del transport públic al moment d’haver de creuar la carretera. Típica resposta del refranyer català: “mort el gos, morta la ràbia”. Amb la seva saviesa, el Departament ens ha mostrat com és de fàcil eliminar el risc!!! És del tot evident que aquest greu error incentivarà l’ús del vehicle privat i empitjora la qualitat de vida de les persones, més encara de les que no tenen vehicle propi. En definitiva: així és com estem lluitant a favor de la mobilitat sostenible i responsable? És així és com volem ser europeus ?

La PTP lamenta profundament aquesta decisió i reclama la reobertura immediata de les parades eliminades, al temps que PTOP, com a titular de la via i també de forma immediata, faci les accions necessàries per garantir la seguretat dels usuaris del transport públic, emprant qualsevol dels dispositius convencionals per aquestes situacions (semàfors per a vianants o altres sistemes) que garanteixin creuar la carretera amb seguretat. Fa molts anys que aquestes parades d’autobús donen servei als treballadors dels polígons Can Carner i Pla de la Bruguera de Castellar, i fa anys que es denuncia aquesta inseguretat. No pot ser que la resposta sigui ara l’eliminació d’un consolidat servei de transport públic en una zona amb una elevada mobilitat laboral.

Sabadell, 5 d’agost de 2010

També et pot interessar...