Search

La mobilitat de Barcelona segrestada per la manca d’autobús

març 02 2008

març

02

2008

  • La PTP considera totalment insuficients els serveis mínims establerts per la Generalitat de Catalunya
  • La vaga bloqueja el dret a la mobilitat de milers de ciutadans que no tenen alternativa, ni amb Metro ni amb mitjans propis
  • Les principals víctimes d’aquesta vaga són els usuaris del transport públic que menys recursos tenen

Barcelona. 03 de març de 2008. Ni la línia 74 d’autobús, la que té més usuaris de TMB, ha estat mantinguda durant aquesta vaga que es preveu llarga. Els usuaris del transport públic barceloní estem desemparats davant d’uns serveis mínims molt insuficients que es limiten a l’hora punta (de 6:30 a 9:30h i de 17 a 20h) o a tant sols 12 de 109 línies durant la resta del dia.

Durant molts dies els usuaris hem mantingut un silenci prudent, però avui ens hem viat obligats a sortir del silenci perquè hem comprovat que ningú no ha protegit el nostre dret a la mobilitat.

Exigim al Departament de Treball de la Generalitat la regularització d’aquesta situació de desempara a partir d’uns criteris que respectin el dret a la mobilitat ciutadana amb un transport públic que és de tothom:

  • L’àrea sense Metro està mal coberta pels serveis mínims; encara queden importants àrees sense alternativa en transport públic més enllà del taxi, com per exemple els barris de la Teixonera, el Carmel, Guinardó-Font d’en Fargas, Sant Genís, l’Eixample, l’eix de Mitre…
  • Els serveis mínims a les línies que donen servei a àrees on l’autobús és l’única opció han de durar tot el dia. Són exemples les línies 74, 15, 19, 10, 39, 23… que s’han d’incloure en el servei mínim
  • Cal informar la ciutadania de les alternatives en transport públic collectiu que ofereixen altres empreses d’autobús l’àmbit de l’EMT, com ara TUSGSAL, Mohn, Authosa, Lidia… i el tramvia metropolità.
  • Caldria idear algun tipus de descompte als usuaris regulars ja que les condicions del servei són notòriament inferiors a les establertes.

El bus és el transport de tothom, qui ens el protegeix?

També et pot interessar...