Search

La Plataforma pel TramVallès reparteix milers de díptics informatius durant la Setmana de la Mobilitat

oct. 02 2009

oct.

02

2009

logo-pxtramvallesEn el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que s’ha celebrat del 21 al 29 de setembre, la Plataforma pel TramVallès ha dut a terme una campanya de difusió consistent en repartir, entre els usuaris de les estacions ferroviàries de Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Sabadell, Sant Cugat, Rubí i Terrassa, milers de díptics amb informació de la proposta de xarxa comarcal de tramvies i un resum del manifest de la Plataforma.

L’objectiu d’aquesta acció ha estat fer difusió de la proposta entre la ciutadania. La proposta ha estat rebuda amb gran interès entre les persones que la desconeixien, i amb mostres de suport entre la ciutadania que ja la coneixia arran d’actuacions anteriors de la Plataforma.

La Plataforma pel Tramvallès, integrada per 15 entitats de la comarca, demana la creació d’una xarxa de tramvies que relligui les principals poblacions del Vallès Occidental enllaçant les diferents línies radials dels Ferrocarrils de la Generalitat i de Rodalies Renfe. La proposta inicial, que es va presentar públicament el passat mes de juny, uniria Terrassa, Sabadell, Barberà, Badia, la Universitat Autònoma, Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Sant Cugat i Rubí.

En aquest sentit, la Plataforma pel TramVallès celebra que en l’esborrany del Pacte Nacional per a les Infraestructures, la Generalitat hagi previst una partida inicial de 96 milions d’euros per la seva primera fase, i que també el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) hi consti gran part de la xarxa TramVallès que defensa la Plataforma. Tot i això, des de la Plataforma demanem que s’inclogui la totalitat de la xarxa, una major dotació pressupostària i que la construcció del TramVallès esdevingui una  autèntica prioritat per executar a curt termini, degut al seu òptim cost-benifici en una comarca amb més de 800.000 habitants, mancada d’un transport públic de qualitat que vertebri les seves viles i ciutats.

Així mateix, la Plataforma pel TramVallès fa una crida als ajuntaments de Barberà i Montcada, els dos únics consistoris per on passaria la xarxa del TramVallès que en el seu Ple no han donat suport a la proposta, a sumar-se a la resta d’ajuntaments (Badia, Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell, Ripollet, Cerdanyola, Palau-solità i Santa Perpètua) i a les nombroses entitats i associacions que ja han donat un suport explícit al TramVallès. Per aquest motiu reiterem la nostra completa disposició per reunir-nos amb els esmentats consistoris.

 

logo30-save Díptic repartir als usuaris al 09/2009 (PDF)

 

El Vallès Occidental, 2 d’octubre de 2009


Per ampliar informació:

www.tramvalles.cat

[email protected]

També et pot interessar...