Search

La PTP celebra la integració tarifària parcial que abaratirà el transport públic a les comarques d’Osona i Ripollès

des. 05 2014

des.

05

2014

20141205-integracio

 

Benvolguts, des de la secció d’Osona de l’associació per a la Promoció del Tansport us volem comunicar que celebrem la notícia del Departament de Territori i Sostenibilitat d’ampliar el sistema tarifari integrat a Osona, el Berguedà i el Ripollès a partir de l’1 de gener pels següents motius:

 

  • Creiem que pot afavorir un augment del nombre de viatgers que utilitzin tant la línia R3 com els serveis d’autobusos interurbans de les nostres comarques.
  • Veiem especialment interessant poder fer amb un únic pagament el viatge d’anada o tornada de Barcelona més un segon viatge en autobús dins d’Osona. Creiem que afavoreix un patró molt habitual entre estudiants i professionals que es desplacen diàriament o setmanalment a Barcelona i que fan el primer tram des de casa al tren o autobús en vehicle privat.
  • Respon a una de les principals demandes fetes des del territori respecte a la R3 i unifica la situació d’Osona respecte al transport, que actualment només té integrades algunes zones i serveis.
  • En el cas del Ripollès, i donada la impossibilitat de fer un bitllet únic a curt termini amb set zones fins a l’arribada de la T-Mobilitat, considerem molt positiu que s’hagi trobat una solució a curt termini per abaratir el transport públic des d’aquestes comarques fins a Barcelona mitjançant la combinació de dos bitllets de 10 viatges.

Desitgem que, en el futur:

  • Es puguin seguir trobant espais de collaboració entre els diferents serveis de transport de la comarca: proposem que es valorin iniciatives com la coordinació d’horaris per a facilitar transbordaments o per promocionar la xarxa de forma conjunta, en línia del projecte BusOsona.Cat (www.busosona.cat) que vam iniciar fa més d’un any des de la PTP.
  • Es dugui a terme les millores d’infraestructura necessàries a rodalies per a oferir un servei competitiu en temps, freqüència i confort respecte al vehicle privat.

 

Volem felicitar al Departament de Territori i Sostenibilitat, per fer-ho possible, als ajuntaments i al Consell Comarcal d’Osona per la pressió institucional, al col·lectiu #pqNoEnsFotinTren per la pressió popular i a les operadores d’autobús comarcals pel seu esforç d’adaptació a la nova situació.

 

Vic, 5 de desembre de 2014

També et pot interessar...