A través d’un teletip d’agència la PTP ha tingut coneixement de què es confirma la vaga del treballadors del Trambaix pels dies 9 i 10 de novembre.

La PTP sap dels problemes que tenen els treballadors del tramvia, problemes que d’una banda, no entrarem a valorar, perquè no ens compet, però per altre costat és cert que Tramvia Metropolità és una empresa que acaba de néixer i és lògic que sis mesos després de l’inici d’activitats encara quedin temes laborals pendents d’ajustar. Però la PTP no fa ni farà cap valoració sobre les condicions laborals del treballadors del tramvia, ni de la justícia o injustícia de les seves reivindicacions.

Ara bé, sí que volem opinar sobre la idoneïtat de la convocatòria perquè coincideix exactament amb les jornades “Tramvia i ciutat” que organitza la PTP. Algú podria pensar que aquesta vaga es dirigeix contra la PTP ja que coincideixen les dates de la convocatòria de vaga i de la jornada. Des d’aquest punt de vista, la PTP vol deixar clar que no decideix res en les condicions laborals dels treballadors del tramvia.

Però tots els ciutadans, treballin on treballin, tenen precisament aquesta condició de ciutadans i, si hi ha una convocatòria cívica en tot el país, com és la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, entre el 8 i 14 de novembre, per lluitar a favor de la mobilitat sostenible i contra la dictadura del cotxe, sembla que no és molt solidari ni responsable fer convocatòries de vagues en aquest període.

La PTP respecta molt el dret a fer vaga dels treballadors de Tramvia Metropolità però ens hem dirigit als representants per demanar-los que ajornin aquesta convocatòria a unes dates en les que, a més de demostrar la seva contribució a la lluita contra el cotxe, trobaran més suport entre l’opinió pública.

Barcelona, 5 de novembre de 2004