Search

La PTP dóna suport a la vaga d’usuaris i també aposta pel diàleg institucional

gen. 28 2014

gen.

28

2014

20140129-vaga_usuaris
.

 

La pressió ciutadana és una via legítima de protesta. La PTP porta molts anys criticant la manca de sostenibilitat de l’actual sistema de finançament del transport públic i l’excés en les pujades tarifàries que cada vegada fan menys competitiu el transport públic front el privat. Els títols integrats més venuts, T10 i T50/30 han patit un increment d’un 43% entre 2008 i 2014 amb un creixement de l’IPC de només un 9,6%; tot mentre la Generalitat redueix peatges i l’Ajuntament de Barcelona abarateix àrea verda i impost de matriculació en escenari de crisi ambiental i econòmica. Les pujades plantejades durant tots aquests anys no han reduït el problema de finançament de l’ATM perquè fan perdre usuaris.

 

Demanem col·laboració i comprensió als usuaris i usuàries. Després que els comunicats de la PTP de cada any no s’hagin tingut en compte, que no s’hagi creat el promès grup de treball de tarifes al Consell de Mobilitat de l’ATM, que la proposta de la T-Ambiental s’hagi descartat tot i el seu baix cost, i de no tenir resposta a la carta oberta escrita a l’Hble. Conseller Santi Vila; la PTP no té més remei que donar suport a la vaga d’usuaris convocada per Stop Pujades Transport amb el suport de FAVB, CONFAVC i CCOO el proper dimecres 29 de gener, de 20:00h a 20:30h. Entenem que el suport a aquesta vaga pacífica no esgota el diàleg institucional que durant molts anys hem mantingut amb lleialtat i respecte cap al nostres administradors, tot i mantenint les nostres legítimes discrepàncies.

 

Per això recomanem a tota la població que el proper dimecres 29 de gener, de 20:00h a 20:30h participi a la vaga d’usuaris evitant l’ús del transport públic en aquesta franja horària i participi en la mesura del possible a les concentracions convocades a partir de les 19:00h. La manifestació i la vaga són fórmules de legítima protesta contra unes pujades de transport públic molt perjudicials en aquests temps de crisi ambiental, per la qualitat de l’aire, i social, per la manifesta pèrdua de poder adquisitiu de les classes populars.

 

Diàleg institucional. La PTP ha demanat presencialment i per telèfon al president de l’ATM, Sr. Antoni Grau, que també convidi a algun membre de la Plataforma Stop Pujades a la reunió de dimecres.

 

No es qüestiona que el transport públic s’hagi de pagar, la clau és com evitar unes tarifes tan dissuasives front el vehicle privat com les actuals, i com poden obrir-se noves vies de finançament per assegurar la continuïtat del transport públic, tant pel que fa el servei com les noves inversions de renovació i ampliació de xarxa.

 

logo15-link Més informació sobre la convocatòria

També et pot interessar...