Search

La PTP felicita l’Ajuntament de Barcelona per la prevista reforma del carrer de Tarragona

març 31 2008

març

31

2008

  • La reforma que planifica l’Ajuntament de Barcelona és un exemple de mobilitat sostenible perquè atorga més prioritat al transport públic que al privat.
  • La reforma del carrer Tarragona obre les portes a importants millores del transport públic que s’esperen des de fa molts anys.

 

Barcelona. 1 d’abril de 2008. La PTP felicita l’Ajuntament de Barcelona per la decisió feta pública durant la segona setmana de març, que consisteix en habilitar un carril bus en cada sentit al carrer de Tarragona, l’eix que uneix l’Estació de Sants amb la plaça d’Espanya i que avui només admet trànsit en un sentit de circulació. La mesura comportarà una simplificació de recorreguts i una gran reducció de temps de viatge a diverses línies que actualment baixen pel carrer de Tarragona però que han d’efectuar un gran revolt pel carrer de Sants (30) o Entença (27 i 109) per fer el sentit invers.

El carrer de Tarragona serà l’exemple més eloqüent de què l’única promoció efectiva del transport públic és aquella on els seus vehicles troben millors condicions de circulació que els privats. La previsió de l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona no només consisteix en permetre la tornada dels autobusos pel carrer Tarragona, sinó la seva protecció amb carril bus en tots dos sentits de circulació.

Els intercanviadors d’Espanya i Sants quedaran connectats amb autobusos eficients. Aquesta necessària mesura permetrà millorar la connexió de l’intercanviador de l’Estació de Sants amb la Fira de Barcelona, així com la possibilitat de perllongar serveis d’autobús que avui acaben a Plaça Espanya per connectar-los amb totes les línies de Rodalies, l’AVE i la línia 5 de Metro. Aquesta important mesura de gestió de mobilitat podria beneficiar zones més enllà del carrer de Tarragona, com és la Zona Franca o el Delta del Llobregat.

La PTP es reunirà amb el regidor de Mobilitat, Francesc Narvaez, per felicitar-lo per la iniciativa i manifestar alhora la preocupació per l’absència d’un pla metropolità (àmbit EMT) que defineixi concretament com han de ser els autobusos i tramvies del futur. Durant la darrera campanya electoral municipal la PTP va fer pressió per que l’autobús tingués una planificació equivalent al metro, la bicicleta, el trànsit o el reclamat Pla de Rodalies. Entenem que el pla és necessari per fer eficient la xarxa de transport públic de superfície, no només amb més vehicles sinó amb mesures de prioritat com la que avui celebrem.

També et pot interessar...