Search

La PTP presenta una guia d’horaris de trens regionals de Catalunya per millorar la informació a l’usuari

oct. 07 2009

oct.

07

2009

20091007-guiaferroviaria2

 

logo30-link Accés a la GUIA NO OFICIAL

 

Barcelona, 7 d’octubre de 2009. Durant els darrers mesos, la PTP ha preparat una guia no oficial de trens regionals de Catalunya, amb l’objectiu de millorar la informació que actualment reben els usuaris a través de la web del principal operador de regionals www.renfe.es, o dels horaris impresos en format butxaca o pòster.

Els problemes actuals que tenen els usuaris són els següents:

 

Via web www.renfe.es, la informació és difícil de trobar i incomplerta

  • Els trens de Mitjana Distància i de Rodalies apareixen en seccions diferents i és impossible obtenir la totalitat de l’oferta ferroviària entre dues estacions
  • Per conèixer els horaris d’una estació cal saber si hi passen trens de Rodalia, de Mitjana Distància, d’ambdós, i a quina línia ferroviària estan adscrits, quelcom impossible per una persona que desconegui el territori i l’estructura organitzativa de Renfe
  • Entre 4 i 5 clics són necessaris per obtenir un horari per part dels coneixedors del territori i d’aquesta estructura organitzativa de Renfe.
  • No es poden personalitzar els horaris per un dia i data determinada, havent de llegir una munió d’observacions d’excepcions horàries, descrites d’una forma força complicada
  • Impossibilitat d’obtenir tot un quadre horari amb totes les sortides diàries i hores de pas per totes les estacions

En la informació en paper

 

  • Els trens regionals no mostren totes les seves parades als nuclis de Rodalia
  • És impossible saber si entre dues estacions hi ha més serveis que els rotulats a l’horari
  • La informació sobre les excepcions horàries és complicada

 

 

 

Proposta de la PTP

A la web www.transportpublic.org/regionals s’ha creat un model d’horaris que permet obtenir la informació desitjada amb tan sols dos clics, un per trobar la línia en la qual es troba la nostra estació i l’altre per seleccionar el PDF amb tot el quadre d’horaris de la línia; amb independència que l’estació sigui de Rodalies o Mitjana Distància, de Renfe o d’FGC.

També hi ha penjat un PDF amb totes les línies de trens regionals de Catalunya, amb totes les seves aturades i observacions incloses, que permetrà d’un sol cop d’ull a l’usuari que viatgi amb ella conèixer tota la oferta catalana d’aquest tipus de trens.

La proposta de guia no oficial de trens regionals de Catalunya respon a una doble voluntat:

  • Facilitar la informació que reben els usuaris de forma provisional, mentre la web de Renfe no aporti un buscador més senzill i intuïtiu.
  • Fer una proposta a Renfe per canviar la seva pàgina web, amb l’objectiu de donar a conèixer tota l’oferta ferroviària, de forma similar a com Deustche Bahn (ferrocarrils alemanys) informa sobre els trens espanyols (www.db.de) (!)

Aquesta guia ha estat confeccionada gràcies a l’esforç desinteressat dels seus autors, Josep Maria Olivé (vocal de la Junta de la PTP) i Manuel Redondo, així com dels serveis tècnics de la PTP per la versió on-line.

També et pot interessar...