Search

La PTP recorda al Ministre Blanco que el Pla de Rodalies oblida els usuaris dels trens regionals a Catalunya

juny 25 2009

juny

25

2009

D’una manera poc ortodoxa però efectiva, la PTP ha aconseguit traslladar al Ministre de Foment, José Blanco, la preocupació per la situació que estan patint els usuaris i usuàries dels trens regionals a Catalunya. El president de l’entitat, Ricard Riol Jurado, va aprofitar l’acte de presentació pública del Pla de Rodalies de Barcelona del Ministeri de Foment per informar personalment al Ministre la situació d’oblit en què es troba el servei ferroviari de regionals.

Mentre Madrid quadruplica vies per trens de diferent tipologia, el pla de Rodalies de Barcelona planteja especialitzar les línies principals només per a Rodalies que s’aturin a totes les estacions.

Riol va recordar al Ministre que “diàriament els trens regionals tenen problemes per fer-se lloc en unes infraestructures consumides per les Rodalies i que el nou pla no preveu quadruplicar vies” i li ha lliurat el número 49 de la revista Mobilitat Sostenible i Segura, editada per la PTP, on s’analitza aquesta qüestió i altres mancances del pla de Rodalies. La PTP també li ha lliurat un estudi justificatiu que demana la inclusió d’un projecte de tercer túnel per a la xarxa de Rodalies i Mitjana Distància a Barcelona, tot avaluant el traçat que garanteixi la millor funcionalitat ferroviària. La PTP fa anys que demana aquest projecte en solitari davant de l’administració catalana. El Ministre ha mostrat un to cordial en tot moment i ha emplaçat als “catalans” a planificar el futur dels trens de mitjana distància gràcies a les competències a transferir, i ha recordat que la Generalitat està estudiant aquesta qüestió.

Pel moment el cert és que, amb transferència o sense, el Ministeri de Foment executarà a Madrid cinc vegades més extensió de xarxa i 66 quilòmetres de quadruplicacions de via per un import només un 25% superior al del pla de Rodalies de Barcelona.

 

logo30-save Document de reflexió sobre la necessitat d’un tercer túnel de Rodalies i Regionals a Barcelona (PDF, 1,91 MB)

logo30-link Revista Mobilitat Sostenible i Segura. Número 49

logo30-link Galeria fotogràfica

 

També et pot interessar...