Search

La PTP valora positivament l’increment d’oferta a la xarxa d’autobusos de Barcelona

març 09 2015

març

09

2015

20150309-evolucio-tb

Llistat de línies i comparació d’intervals de pas MARÇ 2015 – NOV. 2014

Millora del transport públic i nous llocs de treball. La posada en marxa de 33 autobusos en 27 línies de la xarxa convencional i 4 de nova xarxa permet pal·liar la pèrdua de servei denunciada per la PTP i sindicats al novembre de 2014. Vegeu comunicat “La PTP demana que els usuaris siguin informats de les darreres retallades de la xarxa d’autobusos de TMB, siguin temporals o definitives“. En aquells moments l’empresa pública TMB va justificar les retallades davant la “impossibilitat” de reposar personal acabat de jubilar amb nous treballadors, que ara per fi s’han incorporat al servei.
Recuperació d’oferta. Aquest increment de flota és un nou repunt d’oferta que pal·lia parcialment les grans retallades iniciades l’any 2012 i que ha de permetre resoldre els problemes de capacitat de les línies amb més demanda i reduir en dies feiners els intervals més dissuassius. Els reforços milloren les freqüències de pas de les línies més utilitzades però tenen un impacte escàs als serveis amb pitjor oferta base.

Evolució de la demanda, la captació i la ocupació dels autobusos de TB entre 2000 i 2013

Vkm: quilòmetres recorreguts per tots els autobusos
Captació: usuaris que pugen per quilòmetre recurregut
Ocupació: càrrega mitjana de viatgers per autobús

 

La lentitud en la implantació de la nova xarxa de bus i les retallades viscudes a la xarxa convencional poden explicar que la demanda de Transports de Barcelona estigui estancada en un context en què la resta d’operadors de transport públic creixen. Considerem que el nivell actual d’oferta en vehicles-quilòmetre no ha d’experimentar cap nova retallada en el futur per garantir una implantació més fàcil de les fases restants de nova xarxa de bus.

Evolució de la població ocupada, la demanda de Transports de Barcelona (bus TMB) i de la resta d'operadors integrats per al període 2000-2014

Llistat de línies i comparació d’intervals de pas MARÇ 2015 – NOV. 2014

 

La xarxa de cap de setmana segueix sent el gran repte de millora i s’haurà de definir quin ha de ser l’encaix xarxa nova – xarxa clàssica també en aquests dies en què la demanda cau considerablement.

També et pot interessar...