Search

L’Ajuntament de Barberà deixa centenars de treballadors sense poder accedir a la feina

set. 05 2011

set.

05

2011

Bus urbà de Barberà del Vallès■ Elimina les línies 2 i 3 de bus urbà i deixa els treballadors dels polígons Can Salvatella i Santiga sense transport públic.
■ La PTP dona tot el suport als treballadors afectats, que ja s’han començat a mobilitzar exigint una rectificació

 

 

El passat 3 d’agost l’Ajuntament de Barberà del Vallès va anunciar que a partir de setembre ja no tornarien a circular les línies 2 i 3 d’autobús urbà, que ja no donaven servei durant el mes d’agost. La línia 2 uneix diversos barris del nucli urbà amb l’estació de tren, i la línia 3 uneix l’estació de Rodalies i el nucli urbà amb els polígons industrials de Santiga i Can Salvatella.

 

Els polígons de Santiga i Can Salvatella tenen una extensió conjunta de 347 ha, amb prop de 700 empreses instal·lades i uns 15.000 treballadors. Això els converteix en un important pol d’atracció laboral per a tota la comarca. Tan Santiga com Can Salvatella es troben allunyats diversos quilòmetres del nucli urbà de Barberà del Vallès, separats pel riu Ripoll, i en el cas de Can Salvatella, també per l’autopista AP7. Els únics serveis de transport públic col·lectiu que donaven servei als polígons són la línia 3 de bus urbà (una línia circular amb 13 expedicions diàries que funcionava de dilluns a divendres, que comunica l’estació de la línia R4 de Rodalies i el centre de Barberà del Vallès amb els dos polígons) i la línia d’Autocars Font (amb 3 úniques expedicions per sentit, també de dilluns a divendres, que uneix Barcelona, Montcada i Reixac i Ripollet amb els polígons), la línia de Font és l’únic servei de transport públic que actualment tenen els polígons.

 

Aquesta decisió, anunciada el mes d’agost quan molts dels usuaris del servei d’autobús eren de vacances, comporta que centenars de treballadors trobin serioses dificultats per poder anar i tornar de la feina. Ja sigui fent llargues caminades de més de 40 minuts per entorns hostils pel vianant, compartint cotxe amb altres treballadors amb qui potser no coincidixen els horaris o acompanyats per familiars, centenars de persones s’han trobat amb serioses dificultats per arribar a la feina. Això comporta una evident disminució de la seva qualitat de vida. És paradoxal que des de l’administració pública es penalitzi als ciutadans que utilitzen els modes més sostenibles i segurs per anar a treballar. Cal recordar que l’ús del transport públic beneficia a tota la societat, al reduir la contaminació, la congestió i l’accidentalitat. A més, un bon transport públic és una peça clau de la cohesió social, ja que cal recordar que més del 40% de la població catalana major d’edat no disposa de permís de conduir. La decisió de l’Ajuntament implica que els ciutadans que no tinguin cotxe no podran optar a llocs de treball de dos dels polígons més importants de la comarca.

 

El propi Ajuntament de Barberà a principis d’agost va dir que estudiaria, conjuntament amb l’ATM i Sarbus, millorar la línia 1 de bus urbà (Estació Rodalies – Baricentro) perquè algunes expedicions donessin servei als polígons. La mateixa nota informativa indicava que la informació es posaria en coneixement del públic en general “en la major brevetat possible”. La trista realitat és que un mes després, quan la majoria de treballadors que estaven de vacances ja s’han incorporat al lloc de treball, no tenen cap alternativa per accedir d’una forma digne al seu lloc de treball. De moment l’Ajuntament no ha escoltat les nombroses queixes d’usuaris i de la pròpia PTP.

 

Els mateixos usuaris s’han començat a organitzar per aconseguir el restabliment del servei d’autobús. Entre altres accions, han començat a enganxar i repartir fulls informatius, han enviat queixes a l’Ajuntament i han demanat el suport de les empreses on treballen, que cal recordar paguen els seus impostos a l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Des de la PTP donem tot el nostre suport a aquests treballadors, que passen una situació delicada per culpa de la manca de sensibilitat del consistori barbarenc. Igualment, no deixem de demanar a l’Ajuntament el restabliment immediat del servei de la línia 3 de bus urbà.

 

La PTP ha preparat un grup al Facebook per a organitzar els usuaris i pressionar per solucionar el problema de mobilitat que ha generat l’Ajuntament de Barberà:

 

logo-facebook http://www.facebook.com/groups/buspoligonsbarbera/

[email protected]

També et pot interessar...