Search

L’OCUC, CONFAVC, FAVB i la PTP recomanen als usuaris de la regió metropolitana l’adquisició de títols de transport abans de finals d’any per guanyar temps en la negociació de tarifes de 2010

des. 31 2009

des.

31

2009

20091215-tmesLes quatre entitats, i els sindicats CCOO i UGT, amb representació al Consell de Mobilitat de l’ATM de la Regió Metropolitana de Barcelona, han sol·licitat una reunió immediata d’aquest òrgan per debatre la situació del finançament del transport públic. Aquest Consell, de caràcter consultiu, es va reunir per darrera vegada el mes de setembre i no ha estat convocat amb motiu de l’actualització tarifària, tot i que diversos membres així ho van sol·licitar.

Actualment les millores i el manteniment del transport públic es fan repercutir una part sobre els usuaris i l’altra sobre els pressupostos generals de l’administració, amb un model de finançament que provoca insatisfacció per a tothom: tot i que l’administració cada vegada posa més diners pel transport públic no s’evita que l’usuari pateixi pujades per sobre de l’IPC any rere any, molt per sobre dels salaris. Per trencar aquest cercle viciós cal una nova llei de finançament, noves fórmules que evitin una repercussió econòmica tan negativa de les millores del transport públic sobre els seus usuaris.

En un any de crisi com l’actual, és el moment de replantejar-se les fonts de finançament i congelar les tarifes pel 2010. Pel que fa el sistema tarifari integrat, cal encetar una nova política de fidelització dels usuaris del transport públic mitjançant abonaments de tarifa plana més econòmics per a estudiants i treballadors.

Per aquest motiu les entitats OCUC, CONFAVC, FAVB i la PTP, així com els sindicats CCOO i UGT exigeixen la reunió del Consell de Mobilitat de l’ATM de la Regió Metropolitana de Barcelona i la congelació de les tarifes de 2009 per a l’any 2010. Mentre no s’aconsegueixi aquesta necessària negociació recomanem els usuaris fer-se amb títols de transport abans de finals d’any (caduquen el 28 de febrer de 2010) per donar temps a l’administració de replantejar-se aquesta pujada en un dels pitjors anys de crisi que es recorden.

Barcelona, 31 de desembre de 2009

També et pot interessar...