Search

L’oposició a l’Ajuntament i la pressió social ajornen la decissió sobre les tarifes del Bicing

oct. 26 2012

oct.

26

2012

Al plenari de l'Ajuntament de Barcelona celebrat el 26 d'octubre pel matí, els grups PSC, ICV-EUiA i UxB varen votar en contra la pujada del Bicing al 116% i CiU es va abstenir de la seva pròpia mesura. Concentració a la Pl. de Sant Jaume

 

 

 

LA PRESSIÓ POLÍTICA I CIUTADANA AJORNEN LA DECISSIÓ. Al plenari de l’Ajuntament de Barcelona celebrat el 26 d’octubre pel matí, els grups PSC, ICV-EUiA i UxB varen votar en contra la pujada del Bicing al 116% i CiU es va abstenir de la seva pròpia mesura. Per la tarda del mateix dia, la plataforma Salvem el Bicing havia convocat una concentració i una marxa ciclista amb el suport de les entitats que van signar el manifest pro-Bicing: el Consell de Joventut de Barcelona, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, el Bicicleta Club de Catalunya, Comissions Obreres del Barcelonès i la Unió General de Treballadors.

 

CONCENTRACIÓ I MARXA LENTA. La moratòria en la decissió no dóna solució a les demandes d’aquestes entitats per continuar considerant el Bicing part del transport públic. Tot i les amenaces de pluja i l’anunci per part de l’Ajuntament d’un nou procés de diàleg, la protesta va reunir unes 100 bicicletes i 100 persones a peu per exigir a l’Alcalde Trias un canvi de romb en la seva política que grava tarifàriament l’ús del transport públic i redueix les taxes de circulació i els preus per aparcar.

 

20121026-bicing-convo 20121026-bicing-lema

 

Per a la PTP, aquest és el segon gran desencontre amb l’Alcalde Trias, després del boicot que aquest líder polític va protagonitzar contra la connexió dels dos tramvies per la Diagonal i reforma d’aquesta avinguda. Per aquest motiu la PTP va assistir a la concentració amb el lema “L’alcalde Trias boicoteja bicicletes i tramvies”.

 

Protesta ciclista al seu pas per la Via Laietana

Protesta ciclista al seu pas pel C. Aragó. Foto: Carlos Márquez.

RES NO ESTÀ DECIDIT EN CAP SENTIT. EL REGIDOR FREIXEDAS HA CONVOCAT UNA REUNIÓ PER AL PROPER DIA 16 DE NOVEMBRE. La gran pujada del Bicing, que no va ha passat en cap moment a ser informada al si del Pacte per la Mobilitat, serà tractada el proper dia 16 de novembre amb les entitats del manifest pro-Bicing. Tot i que actualment es parla de la tarifada com una “proposta”, cal recordar que tots els usuaris del Bicing van rebre l’avís de les noves tarifes per mail i hores d’ara encara apareixen com a canvi imminent a partir de l’any 2013 a la pàgina web oficial del servei del Bicing.

 

La web del Bicing no parla de proposta sinó de fets consumats (1/2)

 

20121026-bicing-web

També et pot interessar...