Search

Més de 110 persones participen a l’activitat “Descobreix l’L9 al seu pas per l’Hospitalet”

oct. 24 2015

oct.

24

2015

20151024-visita-lh9

L’any 2016 es posarà en marxa un nou tram de la línia 9 del metro de l’àrea metropolitana de Barcelona, que discorrerà entre la Zona Universitària i les terminals T1 i T2 de l’Aeroport, passant pel Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. Aquest nou metro de circumval·lació travessarà l’Hospitalet de nord a sud generant 5 noves estacions i noves connexions no radials des de Barcelona i enllaçant amb el sistema ferroviari actual que dóna servei a la ciutat: les línies 1 i 5 de metro de TMB, la línia 8 de metro d’FGC i els serveis de Rodalia de Renfe i d’FGC.

20151024-lh9-certificat-assistencia

La PTP, l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han organitzat una visita de reconeixement a la línia 9 de metro al seu pas per la segona ciutat de Catalunya. La visita consistia en passar per totes les estacions de la nova línia al terme municipal: Collblanc, Torrassa, Can Tries | Gornal, Europa | Fira i Fira. A l’estació de Collblanc hem tingut l’oportunitat de baixar fins a la zona de vies. Prop de 120 visitants entre veïns i veïnes de l’Hospitalet i persones vinculades al transport públic han seguit les explicacions del sr. Jordi Jubany, director de Geologia i Obres Subterrànies de la Generalitat de Catalunya. Part del grup ha continuat la visita a peu fins a l’estació de Fira, seguint les explicacions del president de la PTP i veí de l’Hospitalet, Ricard Riol Jurado. Durant la visita a les estacions s’ha utilitzat les següents infografies:


logo15-save Mapa de línies del metro de l’Àrea Metropolitana

logo15-save Mapa de les inauguracions dels ferrocarrils de l’Àrea Metropolitana

logo15-save Termòmetre i estat de les obres de la línia 9 i 10

logo15-save Actuacions de millora de la capacitat previstes al Pla de Rodalies


El representant de la PTP i l’alcaldessa de l’Hospitalet, l’Il·lma. Sra. Núria Marín, han coincidit en la importància d’aquest projecte i la necessitat de combinar-lo amb l’operació de reconfiguració de línies de Rodalies i nou intercanviador de la Torrassa, una intervenció clau per a tot el sistema ferroviari català.

 

logo15-link Galeria fotogràfica (facebook)
Agraïm la confecció d’aquest àlbum fotogràfic al Raul López.

També et pot interessar...