[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_raw_html]JTVCM2QtZmxpcC1ib29rJTIwaWQlM0QlMjIxNzIyMyUyMiUyMCU1RCU1QiUyRjNkLWZsaXAtYm9vayU1RA==[/vc_raw_html][vc_btn title=”També pots descarregar el PDF!” color=”success” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F04%2Fmss44.pdf|target:_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1618992825822{background-color: rgba(201,214,201,0.31) !important;*background-color: rgb(201,214,201) !important;}”][vc_column_text]
ESPECIAL VIATGE A FRIURG
Friburg mostra el camí
Barris de Vauban i Riesefeld
El transport públic de Freiburg
Impressions del viatge, per Daniel Pi, diputat del Parlament de Catalunya; José Antonio Rubio, alcalde de Pallejà; Alfonso Salmerón, regidor de Medi Ambient de l’Hospitalet de Llobregat; Benjamí Tous, regidor de Cardedeu.
La sostenibilitat com a sistema de vida
Internacional: La Grenelle: Sarkozy i la seva revolució verda.
Suiza: una tasa sostenible para el transporte de mercancías
Actualitat: la paràl·lisi de la mobilitat a Barcelona
Madrid: quan el Metro no és per a transportar
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Cotxes ecològics o ciutat ecològica?
Des de fa molts anys la PTP reivindica un nou model de mobilitat per a Catalunya. Al llarg de prop de quinze anys, des de l’associació s’ha produït tot tipus de material a favor de l’ecomobiliat, ja sigui a través d’estudis, experiències, o fins i tot la recreació de proves pilot. Com és obvi, tot aquest volum d’informació no és suficient per superar un model basat en la supremacia de l’automòbil. El pensament global que es té sobre la mobilitat es troba fortament condicionat pel món del motor i l’economia del petroli.
Els pilots de la fórmula 1 són elevats a ídols nacionals mentre la televisió espanyola difon impunement que el cotxe és “ecològic” als seus anuncis. Anuncis que alhora no dubten a ridiculitzar els ciutadans que van en transport públic o a peu per sotmetre’ls a un col·lapse viari i ambiental cada cop més gran. Però, el cert és que fins i tot amb vehicles cada vegada més eficients, la contaminació associada a la mobilitat no ha fet més que créixer pel baix ús del transport públic i l’excés de vehicles privats al carrer.
Per sort, sempre ens quedarà Europa; la de l’altra banda dels Pirineus i també la portuguesa. La PTP us convida amb aquesta revista a reviure un cas pràctic de mobilitat sostenible, potser el més impressionant dels que hem arribat a conèixer en totes les nostres visites: Friburg.
Friburg no és exemple de manual, sinó una realitat tangible. L’èxit de la ciutat es basa en la combinació d’un urbanisme intel·ligent, una arquitectura sostenible i una prioritat total per l’ecomobilitat, especialment per a bicicletes i transports públics.
Es demostra que el model de mobilitat que reivindica la PTP no només és possible, sinó que és el més convenient des de tots els punts de vista: la salut, el medi ambient, la integració social i l’economia. Un viatge a Friburg és suficient per comprendre el que hem intentat explicar amb milers de papers, centenars de conferències, 48 revistes o fòrums de debat.
Si voleu aprendre o ensenyar els vostres fills i filles una altra manera de viure la ciutat, més pacífica i saludable, no dubteu de regalar-vos un viatge a Friburg.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]