Search

Peatge, gènere, tramvies i la Costa Brava

jul. 29 2021

jul.

29

2021

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Tot el que hem fet i trobaràs (o no) en aquesta revista” title_align=”left” title_size=”h5″ title_color=”accent”][vc_empty_space][vc_column_text]Teniu ja a les vostres pantalles i mans el número 65 de la revista de la PTP. Segurament, a través de les pàgines de la revista podreu anar seguint part de l’activitat que des de l’entitat estem duent a terme, amb la participació i impuls de molts de vosaltres.

En aquest número, hi trobareu les conclusions del congrés “El transport públic és cosa de dones”, que aquest 2021 ja ha arribat a la 3a edició i que organitzem amb el Col·lectiu Punt6. Aquest any, el format telemàtic (podeu tornar-lo a veure a Youtube) ens va permetre arribar a més públic i s’està consolidant com una de les activitats estrella de la PTP.

Seguint amb les col·laboracions a la revista, vull agraïr a #RevoltaEscolar, a Andana Central i a Catalunya Camina (que enguany fa 30 anys com a entitat!) la predisposició a explicar-nos a les nostres pàgines les lluites que estan duent a terme. Amb totes tres entitats hi treballem de forma estreta i així ho seguirem fent.  També agraïm la col·laboració del Departament de la Vicepresidènciai de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, que ens explica la nova marca Clic.cat sota la qual s’agruparà el Transport a la Demanda.

A més a més, el passat més de juny vam organitzar, a Sant Feliu de Guíxols, la I Jornada de Mobilitat a les Comarques Gironines, on vam reiterar la nostra aposta per un tren per la Costa Brava que anelli el massís de les Gavarres. La trobada va ser possible gràcies al grup impulsor ja format a través de les xarxes socials, dels ajuntaments i Consell Comarcal, de la UdG i a la delegació territorial de la PTP.

També hem abordat una de les pitjors notícies per a la mobilitat sostenible a Catalunya: la fi dels peatges a les vies d’alta capacitat sense un model alternatiu. Ens preocupa que la gratuïtat porti a molta gent al vehicle privat, en un model que no n’internalitza els seus costos, i a la vegada som conscients de la sensibilitat que genera aquest tema a les comarques que històricament han pagat peatges per al lucre privat i no per al sistema públic. 

Per això, vam consensuar el posicionament de la PTP a través d’una junta oberta a tots els socis. Els resultats: volem un sistema de peatges públic i finalista, amb millores a la oferta de transport públic visibles des del dia de la implantació, i especialment a les comarques i municipis on la oferta és menor actualment.

I finalment, ara que estem de cel·lebració perquè la primera fase de la connexió del tramvia per la diagonal avança, podreu veure diverses propostes de la PTP per la millora global de la xarxa, amb especial èmfasi en el pas per Laureà Miró.

Però durant aquests mesos, des de la sortida del darrer número el dia de Sant Jordi, hem fet moltes més accions que no ens hi caben en aquesta revista. 

Hem sigut a Alacant, amb l’AVPTP, per presentar una proposta de reordenació de la xarxa d’autobús, i hem sigut a Osona, amb #pqnoensfotineltren, per reivindicar un acord institucional i una programació de millores a la R3, a curt i llarg termini.

També hem passat a formar part de l’aliança PROSOXI, que vetlla perquè els projectes del pla Next Generation UE compleixin de veritat els objectius socials i ecològics que prometen, i hem presentat al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona, que hem coordinat amb la resta d’entitats de la ciutat dedicades a la mobilitat sostenible.

Finalment, donem la benvinguda al nou Vicepresident de la Generalitat de Catalunya i Honorable Conseller de Polítiques Digitals i Territori, a qui li agraïm l’entrevista que trobareu a la contraportada. En el moment del seu nomenament, vam publicar 12 propostes que plantegem al nou govern, i que ens agradarà poder plantejar el seu equip.

Per aquesta tardor, ens trobareu a diverses ciutats per la Setmana de la Mobilitat, però també en actes reivindicatius a Andorra, al Baix Llobregat, al Maresme i a Prada de Conflent, o en la jornada sobre transport públic en autobús que estem preparant, i que serà un dels eixos de reivindicació dels propers mesos. Ens veiem aviat!

 

Adrià Ramirez Papell

Presidència de la PTP[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”No et perdis cap article de la revista!” txt_align=”center” color=”green”][/vc_cta][vc_btn title=”Número 65 disponible aquí!” color=”success” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fmss65%2F”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...