Search

La PTP com a eina per a l’assoliment d’algunes reivindicacions en polítiques de mobilitat i transport

jul. 30 2022

jul.

30

2022

TRAMVIES PER TOT CATALUNYA 

La PTP ha liderat l’impuls dels tramvies per tot Catalunya. A Barcelona hem centrat els esforços en reclamar una actuació ja en marxa com és la connexió entre les dues xarxes. Segurament l’actuació amb més retorn del Pla Director d’Infraestructures. Més enllà de Barcelona hem aconseguit que la generalitat impulsi estudis informatius pel TramCamp entre Cambrils i Reus/Tarragona i també el Tram de la Costa Brava i el del Bages.

EL CARRIL BUS A LA B23 

Una petita actuació que beneficiarà tot el transport públic del Baix Llobregat. Més de 20 anys de reivindicacions han transcorregut de la mítica performance que van fer activistes de l’entitat a la pròpia calçada de l’autopista. El MITMA i Territori han arribat a un acord de traspàs de la via mitjançant la qual la Generalitat n’assumirà la gestió executant actuacions de millora, entre les quals en destaca la construcció del carril bus-VAO. 

PEATGE URBÀ 

La zona de baixes emissions era un primer pas, però cal seguir amb mesures per reduir el trànsit i millorar la qualitat de l’aire a les ciutat. Hem posat al debat en la propera campanya electoral municipal la introducció del peatge urbà a Barcelona de la mà de mitja dotzena d’entitats. 

HORARIS CADENCIATS A RODALIES 

Una reivindiació històrica per part de la PTP s’ha materialitzat l’últim any: fer uns horaris de Rodalies cadenciats. Més europeus. Que facilitin l’ús del tren a la persona usuària. Han arribat degut a les obres de Castellbisbal a Martorell però han vingut per quedar-se, segur. Ara caldrà fer-hi ajustos: ajustar temps i analitzar amb la capacitat de la xarxa actual el punt òptim per fer-los complir. 

DEFENSEM EL TRANSPORT PÚBLIC DE QUALITAT AL BAIX LLOBREGAT 

En els darrers mesos hem impulsat amb entitats del territori la defensa d’un servei de bus metropolità de qualitat al Baix Llobregat Sud. Hem convocat una marxa que ha estat un èxit i el titular del servei, l’Àrea Metropolitana ha entomat l’assumpte gràcies a la pressió social i prendrà mesures per a revertir la precària situació dels autobusos. 

DESDOBLAMENT DE LA LÍNIA R3 

Semblava impossible, però les obres del desdoblament entre Parets i la Garriga ja han començat. Des de la PTP i pqnoensfotineltren, el col·lectiu d’usuaris de la línia, vam aconseguir el juny del 2021 que s’aprovés una moció al Consell d’Alcaldes d’Osona, que incloïa no només el suport al desdoblament sinó també la cura d’estacions i entorns, i la creació d’una oficina tècnica de seguiment. Ara, ens toca vetllar perquè les afectacions de les obres siguin les mínimes possibles.

També et pot interessar...