Search

Nous serveis Avant Múrcia – Alacant per la nova LAV / Corredor Mediterrani

febr. 07 2023

febr.

07

2023

[vc_column css=”.vc_custom_1609142872260{padding-top: 10px !important;}”][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_column_text]El desembre del 2022 s’ha inaugurat un nou tram del Corredor Mediterrani per la línia d’Alta Velocitat. Concretament, s’ha completat el tram en ample estàndard entre Oriola i Múrcia. Això ha permès inaugurar l’estació soterrada a Múrcia (per ara amb una sola andana i dues vies per a trens d’amplada estàndard) i implantar un servei AVE entre Múrcia i Madrid i serveis AVANT entre Múrcia i Alacant, complementant la línia de rodalies per ample ibèric.

 

Els serveis comercials a la LAV entre Múrcia i Alacant són els següents:

 

  • 2+2 serveis AVE Múrcia-Madrid amb parada a Oriola i Elx AV
  • 2+2 serveis AVE Múrcia-Madrid amb parada a Oriola, Elx AV i Alacant
  • 8+8 serveis AVANT Múrcia-Alacant amb parada a Beniel, Oriola, Callosa de Segura-Cox i Elx AV (a aquests serveis se’ls pot sumar 2+2 AVE que comparteixen tarifa AVANT entre Múrcia i Alacant)

 

D’altra banda, els serveis de rodalia de la línia Múrcia-Alacant han modificat els seus horaris i algunes relacions han vist limitat el seu recorregut entre Alacant i Callosa de Segura.

 

De la mà de l’Alianza Ibérica por el Ferrocarril (AIF) relatem alguns aspectes del què ha suposat l’obertura d’aquest nou tram del Corredor Mediterrani!

 

Fotografies: Josep Maria Olivé[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Llegeix aquí el reportatge!” color=”green” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F02%2FPTP-AIF_AV_Murcia.Febrero_2023.pdf”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”21936″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...