Search

L’augment de freqüència de la línia de bus de Vic – Tona – La Garriga – UAB contribuirà a satisfer la demanda dels usuaris

ag. 24 2023

ag.

24

2023

[vc_row][vc_column][vc_column_text]La línia de bus Vic – Tona – La Garriga – UAB es va posar en marxa fa 2 anys amb 3 expedicions diàries en cada sentit i, tal com prevèiem, ha estat un èxit, però hi havien horaris que no quedaven ben coberts. Aquesta setmana l’empresa operadora Sagalés ha anunciat a la seva web els nous horaris, que passen de 3 expedicions al dia a 6.

Des de la PTP es veu molt positivament aquesta duplicació d’expedicions, que tindrà lloc a partir del 4 de setembre, ja que contribuirà a satisfer la demanda dels usuaris i millorarà la connexió amb transport públic amb una de les universitats públiques més grans del país.

La delegació d’Osona de la PTP havia sol·licitat diverses millores en aquesta línia de bus, entre les que constava un augment d’expedicions.

Amb les 6 expedicions que hi haurà a partir d’aquest setembre es donarà una millor resposta a les necessitats horàries dels estudiants, docents, investigadors i personal de gestió, administració i serveis que diariament es desplacen a la UAB i a les institucions d’investigació vinculades. Entre les principals millores cal destacar que permetrà arribar abans de les 8h, i que es suprimirà la franja de 5 hores sense expedició a la tarda que hi havia actualment millorant així la connexió amb aquesta universitat en transport públic per carretera.

Aquestes noves expedicions faciliten la mobilitat d’Osona i del Vallès Oriental amb la UAB en si, però la zona de la UAB és una destinació atractiva no només per treballadors i estudiants de la mateixa universitat, sinó també per a d’altres persones de la comarca d’Osona que treballen al Vallès Occidental (a partir, sobretot, de la connexió amb FGC cap a Sabadell i Sant Cugat).

La major freqüència de la línia  pot suposar que més usuaris l’emprin enlloc del vehicle privat, contribuint així a la reducció de les emissions de gasos contaminants, la promoció del transport públic i la descongestió de les carreteres, encaminant-nos cap a una mobilitat més sostenible.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Descarrega aquí el comunicat!” color=”green” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Ftransportpublic.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F08%2F20230824-Frequencies-Vic-UAB.pdf”][/vc_column][/vc_row]

També et pot interessar...